Cases en projecten

Jaarlijks het milieu­management­systeem onderhouden

Wigink heeft met jaarlijkse check van milieu­management­systeem zonder zorgen aandacht voor de dagelijkse bedrijfsvoering voor recycling en het hergebruik ‘pur sang’.

Bewaken zien als continu proces

De afvalverwerkingsactiviteiten zijn vergunningplichtig en controle op het voldoen aan wet- en regelgeving is voor Wigink Handel en Recycling een must. Sinds enige tijd werkt zij met een baanbrekend kunststofafval verwerkingsproces, waarbij kunststof wordt omgezet naar hoogwaardige grondstoffen en secondaire brandstoffen. Zij zien het bewaken van het verwerken van diverse voorbewerkte afvalstoffen, naast kunststof vaak reststromen afkomstig van de papierindustrie als een continu proces. Bovendien wordt de opslag van handelsgoederen van derden geborgd op het bedrijfsterrein en in de bedrijfshal.

Check op milieu­management­systeem

Een dagdeel per kwartaal wordt door BMD Advies controle uitgevoerd, in de praktijk – op locatie – op alle processen van de verwerking van de afvalstromen in zuivere reststromen zoals papiervezels, kunststof en ijzer. De reststromen worden bovendien onder de loep genomen voor het realiseren van herbruikbare grondstoffen. Dit alles getoetst aan de eisen vanuit de ISO-norm, wordt een check uitgevoerd van het milieumanagementsysteem.

Lees verder

Ook interessant