Cases en projecten

Nieuwe omgevingsvergunning voor baanbrekend kunststofafvalverwerkingsproces

Wigink Handel en Recycling is voorbereid op de toekomst met haar nieuwe omgevingsvergunning milieu voor baanbrekend kunststofafval-verwerkingsproces. Het middelgrote afvalrecyclingbedrijf is uniek op het gebied van kunststofverwerking.

Om aan de stijgende vraag van kunststofrecycling te voldoen, is de locatie uitgebreid. Met BMD Advies is voor deze baanbrekende technologische oplossing een nieuwe omgevingsvergunning gerealiseerd. De nieuwe productieactiviteit valt nu onder deze vergunning. Het verwerkingsproces van kunststof is uniek en nog onbekend in de markt. De kunststof wordt namelijk in een speciaal proces omgezet naar hoogwaardige grondstoffen en secondaire brandstoffen.

Wigink Handel & Recycling B.V. uit Heeten recyclet plastic en kunststof vermengd met ijzer en non-ferro stromen. Een innovatieve kunststofverwerkingsinstallatie verwerkt meer dan 4.000 ton per jaar aan kunststof.

De vergunning stelt Wigink in staat om de toekomst voor het verwerken van kunststof zeker te stellen. Wigink Handel & Recycling B.V. heeft een zorgvuldig afvalacceptatiebeleid en een ISO 14001-certificaat voor milieumanagement. Schonere reststoffen is het ultieme doel van Wigink Handel en Recycling B.V. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook echt maatschappelijk verantwoord ondernemen.

“Het aanvragen van een vergunning voor een dergelijk uniek en innovatief proces geeft altijd veel voldoening. Naast goed teamwerk is het enthousiasme van dit familiebedrijf zeer aanstekelijk. Met het doel om de vergunning voor de kunststofverwerkingsinstallatie te realiseren, draag ik indirect ook een steentje bij aan een beter milieu”, aldus onze adviseur Jaike.

Lees verder

Ook interessant