Blogs

Detachering, een sprong in het diepe

Bungee jumping

Een detacheringsproject starten in je eerste week? Als junior helemaal alleen naar de klant, dat is best spannend. Adviseur Manon Harte vertelt in dit blog over haar eerste detacheringservaring.

Sneller groeien

“Op woensdag 15 september 2021 begon ik aan mijn eerste werkdag bij BMD Advies. Nog diezelfde week werd ik door mijn collega Guido op sleeptouw genomen en mocht ik voor het eerst mee op bezoek bij een klant. Na afloop van dit bezoek had ik mijn eerste detacheringsproject binnen. De ervaring die ik eerder als QHSE’er had opgedaan met ISO kon ik meteen toepassen. Best snel vond ik zelf, maar deze detachering heeft mij juist geholpen om te groeien in mijn rol als adviseur. ”

Leren door te doen

“Als nieuwe junior begon ik uiteindelijk aan het project waarbij ik wekelijks op locatie werkte om de klant te ondersteunen op het gebied van arbo- en milieuwetgeving. Ik kwam terecht in een oerwoud van regeltjes waaruit ik wegwijs probeerde te worden door uit te zoeken wat nou wanneer van toepassing was en in hoeverre werd voldaan aan deze regels. Ondersteund door mijn collega-adviseurs heb ik de geldende wet- en regelgeving in kaart gebracht en een gap-analyse uitgevoerd.”

Safe bungeejumping

“Terugkijkend op deze beginperiode vergelijk ik mijn detachering een beetje met bungeejumping. Je wordt in het diepe gegooid, jij alleen bij een klant zonder een iets of iemand om je achter te verschuilen. Maar je valt nooit naar beneden zonder een vorm van zekerheid. Die zekerheid, mijn collega’s die altijd tijd vrij maken om mij te helpen, geven mij vertrouwen en de durf om mij steeds meer te verdiepen in onderwerpen en de klant te ondersteunen met een heldere uitleg van wet- en regelgeving. Door alle kennis die ik heb vergaard vanuit mijn studie en direct bij de start in de praktijk help ik klanten nu al snel en geheel zelfstandig, en dat terwijl ik pas een halfjaar werkzaam ben als adviseur.”

In contact
Werken bij BMD

Word jij mijn collega?

Houd jij ook van een uitdaging? Wij zoeken talent door heel Nederland. Bekijk onze vacatures op onze werken bij site.
Ga naar werkenbijbmd.nl
Lees verder

Ook interessant