Informatiebijeenkomst Circulaire Economie

Op 30 november 2023 geven onze adviseurs Johan Venema en Rolf Luinge je een overzicht van het overheidsbeleid en reiken je praktische tools aan om met circulariteit aan de gang te gaan. Ook hebben we een gastspreker van Betech ‘producent van stalen draai- en freeswerk en kunststof spuitgieten’ en een gastspreker van de Rijksuniversiteit Groningen die hun aanpak en ervaringen delen over de circulaire economie.

Grondstoffenverbruik

“Heeft je bedrijf nog bestaansrecht als je bedrijf niet aan de circulaire economie deelneemt?”

Naast het klimaatprobleem is er wereldwijd sprake van een enorme groei in de vraag naar grondstoffen. Zo vierden we dit jaar op 2 augustus ‘Earth Overshoot Day’ – de dag waarop we alle grondstoffen hebben verbruikt die onze planeet in één jaar kan voortbrengen. Als iedereen zoveel zou consumeren als we in Nederland doen, zouden we zelfs 3,6 Aardes nodig hebben per jaar.

De toename in grondstoffenverbruik is onhoudbaar, en daarom is het de hoogste tijd voor een omslag naar een circulaire economie. In het huidige tijdperk van duurzaamheid en verantwoord ondernemen werkt Het Rijk aan een beleid waarin de circulaire economie geïntroduceerd en gestimuleerd wordt. De implementatie van dit beleid begint en eindigt bij bedrijven. Ben je daarop voorbereid?

Deze bijeenkomst geeft je inzicht in principes, voordelen en implementatie van circulaire economie, en hoe het je bedrijf of organisatie kan beïnvloeden. Ben je geïnteresseerd in het verkennen van de voordelen van de Circulaire Economie en hoe deze principes kunnen worden toegepast binnen je bedrijf of organisatie? Meld je aan!

Programma

 • 08.30 uur – inloop en welkom
 • 09.00 uur – Korte toelichting circulaire economie
 • 09.30 uur – Korte toelichting beleid en regelgeving
 • 10.00 uur – Beschikbare methodieken en toetsing
 • 10.45 uur – Tijd voor vragen en netwerken

Meld je aan

Dit QHSEvent is kosteloos voor deelnemers van het BMD Netwerk. Nog geen lid van het BMD Netwerk? Geen probleem. Je kan een keer vrijblijvend deelnemen.Event informatie
 • 15 november 2023
  van 08.30 tot 10.45 uur

  BMD Advies
  Lorentzpark 20
  9351 VJ Leek

  Exclusief voor deelnemers BMD Netwerk. Nog geen deelnemer? Meld je dan eenmalig vrijblijvend aan om kennis te maken.