Informatiebijeenkomst Fysische belasting, PSA en Ontstekingsanalyse

Op 15 maart 2023 praten onze adviseurs Leonie Visser, Rolf Luinge en Rosanne Tegels je bij over actuele Arbo thema’s, dit keer te weten Fysische belasting, PSA en de ontstekingsanalyse in het kader van Explosieveiligheid.

Wanneer je online zoekt op ‘PSA, fysische blootstelling en ontstekingsanalyse’ krijg je veel informatie en is het lastig om te bepalen wat voor jouw bedrijf relevant is.

Wil jij weten wat er precies voor jouw bedrijf belangrijk is en op welke wijze je met die onderwerpen binnen jouw bedrijf aan de slag kunt? Meld je aan!

Actuele Arbo Thema’s

PSA (Psychologische Arbeidsbelasting): In praktijk blijkt het lastig om hier in het bedrijfsleven een goede invulling aan te geven. In deze informatiesessie vertellen we hoe PSA in de RI&E past, lichten we de verschillende soorten PSA toe en geven we handvaten om dit thema in de organisatie te onderzoeken.

Fysische belasting: Dit zijn omgevingsfactoren op de werkplek die inwerken op de gezondheid van de werknemer (geluid, binnenklimaat, warmte, koude, trillen, schokken, straling en verlichting). In deze informatiesessie vertellen we hoe deze fysische factoren van invloed zijn en laten we met voorbeelden zien hoe je de blootstelling aangepakt. We besteden ook aandacht aan de blootstelling in de RI&E.

Ontstekingsanalyse met betrekking tot explosieveiligheid: Werk je met stoffen waarbij de kans op een explosieve atmosfeer (gassen, damp of stofdeeltjes) aanwezig is? Dan moet je een explosieveiligheidsdocument opstellen. Waar bevinden zich de gevarenzones en aan welke ATEX-categorie moet het materieel in die zones voldoen? In de praktijk blijft het vaak het vaak bij het bepalen van de zones, maar het vaststellen van de ATEX-zones is slechts het begin. In deze informatiesessie maken wij duidelijk waarom het belangrijk is om een ontstekingsanalyse uit te voeren, waar je rekening mee moet houden en op welke wijze je dat het beste kan aanpakken.

Programma

 • 08.00 uur  – Inloop en welkom
 • 08.30 uur  – PSA door Rosanne Tegels
 • 09.00 uur  – Fysische blootstelling door Leonie Smeenge -Visser
 • 09.30 uur  – Ontstekingsanalyse m.b.t. explosieveiligheid door Rolf Luinge
 • 10.00 uur  – Tijd voor vragen en netwerken

Meld je aan

Dit QHSEvent is kosteloos voor deelnemers van het BMD Netwerk. Nog geen lid van het BMD Netwerk? Geen probleem. Je kan een keer vrijblijvend deelnemen.Event informatie
 • 15 maart 2023
  van 08.00 tot 10.00 uur

  BMD Advies Leek
  Lorentzpark 20
  9351VJ Leek

  Exclusief voor deelnemers BMD Netwerk. Nog geen deelnemer? Meld je dan eenmalig vrijblijvend aan om kennis te maken.