Nieuws

Tegemoetkoming advieskosten PAS-melders

Dit voorjaar heeft Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) besloten om PAS-melders tegemoet te komen met €1.600,- voor de gemaakte advieskosten bij het aanleveren van nieuwe gegevens. Heb je een verzoek tot legalisering van je PAS-melding ingediend en heb je daar advieskosten voor gemaakt? Goed nieuws, je kunt daar vanaf nu een tegemoetkoming voor aanvragen.

Advieskosten vergoed

De tegemoetkoming van advieskosten geldt voor jou als PAS-melder voor het legaliseren van de PAS-melding. Denk hierbij aan:

  • het uitvoeren van de nodige stikstofberekeningen
  • ondersteuning bij het legaliseren van een PAS melding
  • adviseren over de (toekomstige) mogelijkheden voor je bedrijf inzake jullie stikstof depositie, zoals bijvoorbeeld uitbreiden, verbouwen of juist afschalen van de stikstof uitstoot.

De tegemoetkoming vraag je aan, ongeacht de uitkomst van de controle van de PAS-melding. Heb je voor meerdere projecten een PAS-melding en verzoek tot legalisatie ingediend? Dan geldt per project een tegemoetkoming van maximaal € 1.600,-.

Aanvraagtermijn

Vraag je tegemoetkoming aan via de website van het RVO? De aanvraagtermijn is ingegaan op 15 november en loopt tot en met 30 november 2022. Het RVO heeft de volgende gegevens van je nodig:

  • Het AERIUS-nummer van je PAS-melding. Dit nummer vind je in de AERIUS-berekening bij je legalisatieverzoek. Het bestaat uit letters en cijfers.
  • Het formuliernummer van RVO. Dit nummer vind je in de brief Informatiebrief over het legaal maken van je PAS-melding. Het bestaat uit 13 cijfers en begint met 141.
  • Een de-minimisverklaring waarmee je verklaart dat je niet meer dan de maximale overheidssteun kreeg. Meer informatie hierover vind je op de website van het RVO.
Neem contact op

Is deze tegemoetkoming van toepassing op jouw PAS-melding?

Voor vragen, het inzichtelijk maken van je stikstofuitstoot (zowel aanleg- als gebruiksfase) of het legaliseren van je PAS-melding, neem contact op met een van onze specialisten.
Neem contact op
Lees verder

Meer over stikstof en Aerius