Daan Steen

Adviseur Milieu en Omgeving

“Tijdens mijn studie ‘Governance of Sustainability’ ben ik al enthousiast gemaakt om oplossingen te zoeken voor milieu- en omgevingsvraagstukken. Bij BMD Advies heb ik mijn weg gevonden en als adviseur bieden zij mij veel ruimte voor ontwikkeling. Het is voor mij een ontzettende passie om hier dagelijks mee bezig te zijn en ondernemend Nederland vooruit te helpen.”

Wat mijn werk zo leuk maakt? 

“Het is voor bedrijven soms moeilijk om een compleet beeld te krijgen wat van hen wordt verwacht op milieugebied. Vanuit mijn werkervaringen maak ik dan een combinatie van luisteren en meedenken. Duidelijke adviezen en passende oplossingen zijn de elementen die hierbij belangrijk zijn. Ieder bedrijf is anders waardoor er een grote verscheidenheid aan uitdagingen op mijn bord ligt. Dat maakt dit werk misschien wel het leukst om te doen.”

Buiten mijn werkdag 

“Energie haal ik niet alleen uit mijn werk, maar zeker ook door te sporten. Van alle sporten blijft de  charme van het amateurvoetbal toch wel het mooist. Al van kinds af aan verdedig ik elk weekend weer het doel. Het mooie van de keepersfunctie is dat je een goed overzicht hebt op het spel en dat je precies weet hoe en wanneer je in actie moet komen. Inzicht dat ik eigenlijk ook gebruik in mijn werk: weten wat er speelt, zodat ik hier direct op kan anticiperen.”

 

Expertises: 

  • Milieu en omgeving: Omgevingsvergunning, ruimtelijke ordening, compliance milieuwetgeving, stikstofberekening 
  • Management en systemen: ISO 14001