Frank Groen

Adviseur QHSE

“Hallo, ik ben Frank Groen, en ben bij BMD Advies Rijndelta begonnen aan mijn afstudeerstage voor de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Na het behalen van mijn diploma ben ik in augustus 2022 in dienst getreden als QHSE-adviseur. Mijn werkzaamheden zijn veelal toegespitst op bedrijven in de Rotterdamse haven, waaronder Seveso bedrijven. Zo werk ik als interim QHSE-coördinator bij een groot tankopslagbedrijf. Hier verzorg ik o.a. de uitvoering en verslaggeving van interne audits, incidentmeldingen en Safety Walks. Verder werk ik als interim KAM-coördinator voor een containerterminal. Samen met een collega ben ik daar bezig met het waarborgen van kwaliteit, beheersen van risico’s en verbeteren van processen ten behoeve van de Seveso-vergunning.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Het leuke van mijn werk vind ik de afwisseling, geen dag is hetzelfde! Het is ook erg leuk om gedetacheerd aan de slag te gaan bij verschillende bedrijven. Het mogen kijken in de keuken van bedrijven zorgt voor continu ontwikkelen en deze ervaringen kan je weer meenemen naar een volgende opdrachtgever.”

Vrije tijd

“In mijn vrije tijd ben ik veelal te vinden in de sportschool of op airsoft-/schietverenigingen. Ook bezoek ik graag een festival of concert, het liefste waar muziek van het wat zwaardere kaliber wordt gedraaid. Ik woon in Rotterdam-Noord, waar ik in de zomermaanden graag barbecue in mijn tuintje met vrienden. De stad is fijn, maar ik zoek ook graag de natuur op!”