Joost Troost

Adviseur Milieu en Arbo

“Mijn vrienden zeggen altijd 2 dingen over mij ‘enthousiast en betrokken’. Op de middelbare vond ik scheikunde al het leukste vak en ik heb mij bij chemische fabrikanten altijd afgevraagd: wat maken ze hier en doen ze dat veilig?  Later is hieruit mijn motto voortgekomen: ‘niet te ingewikkeld doen’ en laagdrempelig pragmatisch meedenken met bedrijven om samen tot een oplossing te komen. Daarin heb ik nu mijn weg gevonden bij BMD Advies.”

Wat maakt mijn werk zo leuk?

“Als je kunt kiezen tussen een afdaling of een beklimming, kies ik voor beklimming. Ik ga graag de berg op, het moet niet te makkelijk zijn. Dit vertaalt zich ook naar mijn werk; ik loop niet weg van iets dat moeilijk is. Na mijn ervaringen als HSE-manager bij verschillende bedrijven, zit ik nu aan de andere kant om ondernemers te helpen en ontzorgen. Naast veiligheid als gecertificeerd HVK-er, ontwikkel ik mij ook als milieu adviseur. En met onze tools Sufficio Arbo en Milieu doe ik compliance beoordelingen.”

Waar word ik enthousiast van?

“Als iemand zegt ‘we gaan fietsen’, ga ik direct mee! Als vader in een druk gezin met drie tieners, maak ik mijn hoofd leeg met fietsen. Al fiets ik uitsluitend recreatief, tik ik mogelijk dit jaar wel de 10.000 km’s aan. Al jaren steek ik ook mijn energie in het organiseren van de jaarlijkse ‘gravel’ toertocht Strade Bianche Achterhoek. Een leuke route biedt afwisselende paden met onverwachte vergezichten of mooi grindpad. Die afwisseling vind ik ook in mijn werk, de ene dag milieu, de andere dag arbo en veiligheid als rode draad daar doorheen.”

Expertises

  • Arbo & veiligheid: ATEX, opstellen basis RI&E, machine veiligheid, arbeidsmiddelen, persoonlijke beschermingsmiddelen en voorzieningen noodsituaties.
  • Milieu & omgeving: o.a. gevaarlijke stoffen, veiligheidsrisico’s bij brand, explosie- en zware ongevallen, opslag. Maar ook omgevingsvergunningen, bodembescherming.
  • Digitale tools: Sufficio