Paolo Di Stefano

Adviseur Arbo en Milieu

“Met mijn afgeronde HBO-opleiding Securitymanagement heb ik een grote diversiteit aan kennis opgedaan over veiligheid. Bij BMD Advies stimuleer ik het liefst bedrijven om de ‘wereld’ daadwerkelijk wat veiliger te maken. Het overtuigen van waarom iets ‘zus’ beter is dan ‘zo’, daar voel ik mij helemaal in thuis. Ik observeer, analyseer en neem al die ervaringen mee in het ontwikkelen van mijn eigen visie voor de best passende milieu of arbo oplossingen.”

Wat maakt mijn werk zo leuk?

“Tijdens mijn opleiding heb ik werkervaring opgedaan op verschillende plekken, van veiligheid voor gebouwen en mensen tot veiligheid voor arbo gerelateerde werkzaamheden. Het is bijzonder motiverend om te zien hoe tal van verdiepende onderzoeken van BMD Advies worden gewaardeerd door medewerkers op de werkvloer. Kwaliteit naast veiligheid staat voorop! In mijn werk zet ik graag korte lijntjes uit, zowel tussen mijn collega’s op kantoor als mijn ‘collega’s’ bij bedrijven tijdens een detachering. Er ligt een schat aan expertise voor mijn neus waar ik als adviseur dagelijks mijn plezier uit haal.”

Wat doe ik buiten kantooruren?

“Ik geniet enorm van Italiaans eten, maar ook van sushi. Ik heb Italiaans temperament in mijn bloed. In mijn vrije tijd ondersteun ik mijn broer als startende ondernemer met ons restaurant. Ik voel mij als een spin in het web als het gaat om mensen helpen. Mijn motto is rechtvaardigheid en eerlijkheid, zodat oplossingen niet ten koste gaan van anderen. Je vindt mij regelmatig in de sportschool om zowel in mijn werk als naast mijn werk fit te blijven. Het leven biedt mij nog zoveel kansen en leermomenten, dat maakt het zo leuk.”

Expertises

  • Arbo & veiligheid: opstellen basis RI&E, verdiepende blootstellingsonderzoeken, veiligheidstoezicht
  • Milieu & omgeving: stikstofberekening Aerius-calculator en rapportage, melding activiteitenbesluit
  • Energie & transitie: EED, energiebesparingsonderzoeken, informatieplicht energiebesparing