Remko Dijkstra

Adviseur Arbo en Veiligheid

“Als adviseur op het gebied van Arbo en veiligheid, wil ik bedrijven, organisaties en personen helpen de activiteiten die ze doen op een veilige, verantwoorde, duurzame en innovatieve manier overeenkomstig de wet- en regelgeving uit te voeren..”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Sinds mei 2019 ben ik werkzaam bij  BMD Advies.  Na mijn studie heb ik diverse functies vervuld zoals toezichthouder Wet verontreiniging oppervlaktewateren (Wvo), Wet milieubeheer, Wabo, en het activiteitenbesluit. Daarnaast ben ik vele jaren actief geweest als inspecteur in het kader van het BRZO (Besluit Risico Zware Ongevallen) en als Lead auditor ISO 9001, ISO 14001 en auditor ISO 45001 voor een certificerende instelling. Tijdens al deze functies ben ik veelvuldig in aanraking gekomen met milieu-, kwaliteits-, duurzaamheids-, en veiligheidsvraagstukken. Sinds 2020 ben ik tevens gecertificeerd HVK-er.

Mijn drijfveren zijn om gezamenlijk met de klant structurele verbeteringen te bewerkstelligen. Hiervoor is inzicht in basis (risico) factoren noodzakelijk. Inzicht in de basis(risico)factoren stelt de organisatie of de persoon in staat om bron maatregelen te treffen. Daarnaast staat tegenover elk risico vaak een kans. Het oppakken van kansen reduceert risico’s en biedt nieuwe ontwikkelmogelijkheden en geeft energie..”

Buiten mijn werkdag

“Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn gezin (echtgenote, twee zoons en dochter). Ik wandel, bridge en tennis ook graag. Daarnaast ben ik een fanatieke zeiler, heb een eigen boot en maak graag lange meerdaagse zeiltochten. Ook kan ik erg genieten van een mooie pot voetbal van mijn kinderen of SC Heerenveen een goed glas wijn en een heerlijk koud biertje..”