Robin van Stigt

Adviseur QHSE

“Ik ben Robin van Stigt en senior adviseur bij BMD Advies Centraal Nederland. In de afgelopen 26 jaar bij BMD Advies heb ik mij bezig gehouden met alle aspecten waar een QHSE-medewerker van een bedrijf mee te maken krijgt: milieu, arbo/veiligheid en managementsystemen. Hierdoor heb ik een brede blik en visie gevormd hoe bedrijven QHSE kunnen gebruiken om hun processen te verbeteren. En die kennis en ervaring pas ik ook toe op onze eigen BMD.”

Waarom werk je bij BMD Advies?

“Vlak na mij studie en tijdens mijn eerste baan als milieumedewerker, nu alweer een kleine 30 jaar geleden, heb ik in één van de eerste milieuvakbladen gelezen over de ‘bedrijfsmilieudienst’. Wat mij toen al heeft aangesproken is de directe en concrete hulp die de ‘BMD’ aan bedrijven geeft en veelzijdigheid waarover de ‘BMD’ moet beschikken om de bedrijven te kunnen helpen. Die veelzijdigheid heeft mij erg aangesproken.

Mijn beeld van de BMD als veelzijdige adviseur voor bedrijven is geheel uitgekomen. Het werkveld ‘Milieu’ is al heel breed met al haar milieuaspecten en invalshoeken, maar met mijn aangeboren nieuwsgierigheid heb ik ook stappen gezet op het gebied van arbo en veiligheid. Hoewel ik op het gebied van arbo en veiligheid niet veel heb gedaan, is dat toch voldoende geweest om bij bedrijven risico’s en kansen te zien en (uiteraard) de relatie met milieu.

In de loop der jaren ben ik mij ook gaan interesseren in de organisatie van QHSE bij bedrijven. En dan kom je al gauw in aanraking van met de normen vanuit ISO. Ik zie de normen voor kwaliteit-, arbo- en milieumanagement als een inspiratiebron voor het inrichten van verbeterprocessen op het gebied van QHSE. En daarmee komen dan ook mijn interessegebieden samen en blijkt ook de veelzijdigheid van BMD Advies.

Dat ik mij op alle werkvelden kan inzetten voor onze klanten maakt voor mij het werken bij BMD Advies spannend en interessant. Ik ben geen dag met hetzelfde bezig. Combineer dat met opdrachtgevers uit de vele branches die bij BMD Advies zijn aangesloten, en je begrijpt waarom ik al 26 jaar BMD-adviseur ben.

Wat het werk als BMD-adviseur extra bijzonder maakt, is de vaak persoonlijke benadering naar onze klanten en band die met de bedrijven kunt krijgen. Bij veel van mijn klanten wordt ik gezien als één van hun vaste medewerkers. Dat voelt toch wel bijzonder.

Ook bijzonder is de persoonlijke aandacht die BMD Advies heeft voor haar medewerkers. Naast de ‘voor de hand liggende zaken’ als training, opleiding en persoonlijke ontwikkeling heeft BMD Advies meer dan gemiddeld aandacht voor de persoon achter de adviseur en persoonlijke omstandigheden. BMD Advies voelt dan ook als een warm bad waar ik niet zo snel zal uitstappen.”

Buiten mijn werkdag

“Hoewel ik geniet van mijn werk als QHSE-adviseur ben ik een 2 dagen per maand te vinden in één van de natuurgebieden van Natuurmonumenten. Samen met andere vrijwilligers zorg ik voor onderhoud aan het bos en graslanden: maaien (met een trekker of bosmaaier), de wandelroutes (vervangen van bijv. de routepaaltjes), snoeiwerk en opruimen van op de paden gevallen bomen (met de motorzaag).

Daarnaast brouw ik mijn eigen bier en doe ik aan fietsen (racefiets en MTB), fitness en hardlopen.”

Expertises

  • Management & systemen: ISO 9001, ISO 14001, interne audits, systeemaudits, managementreview.
  • Milieu & omgeving: ISO 14001.