Tjerk Douma

Adviseur Milieu

“Als milieuadviseur kom ik met vele diverse onderwerpen in aanraking. Dit maakt elk werkdag weer anders. Primair richt ik mij op vraagstukken rond de energietransitie en modelberekeningen.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Sinds september 2021 ben ik werkzaam bij BMD Advies. Ik ben begonnen met een bachelor Milieukunde aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden en heb vervolgens gekozen mij te specialiseren met de master Energy and Environmental Science aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na eerdere stages in de energiewereld is het hele nieuwe uitdaging om als milieu adviseur met een breed scala aan vraagstukken in aanraking te komen.

Het doen slagen van de energietransitie is een belangrijke persoonlijke drijfveer. Ik ben daarbij overtuigd dat hierbij kansen liggen en dat er vaak win-win situaties te realiseren zijn. Ik neem hier de klant graag in mee.”

Buiten mijn werkdag

“Ik sport graag. Zo pak ik af en toe een bootcamp en speel graag korfbal. Hierbij vind ik het belangrijk actief te zijn in het verenigingsleven en probeer mijn club vooruit te helpen waar ik dat kan. Daarnaast bezoek ik regelmatig een wedstrijd van SC Heerenveen, kook ik graag en zoek ik vaak vrienden op.”