Cursussen en trainingen

Training PGS 28 – 31

Training PGS 28 - 31

Voldoet de opslag van jouw bedrijf aan de eisen vanuit je melding milieubelastende activiteiten (mba’s) of je omgevingsvergunning? Dan ben je als bedrijf, in de rol van gebruiker en/of vergunninghouder van een opslagtank voor gevaarlijke vloeistoffen, verantwoordelijk voor het juist opslaan en gebruiken van de tankinstallatie.

Je melding milieubelastende activiteiten in het Omgevingsloket of je omgevingsvergunning verwijst naar of sluit aan bij de Publicatiereeks Gevaarlijke stoffen (PGS-richtlijnen). Om de eisen uit deze PGS-richtlijnen goed toe te passen en na te leven, is kennis van de richtlijnen noodzakelijk. Daarnaast moet je genoeg weten van de eigenschappen en risico’s van de gevaarlijke stoffen. Die ken je als gebruiker van de stoffen uiteraard het beste.

Onze werkwijze

Naast de theorie die je nodig hebt om de richtlijnen goed te kunnen toepassen, kijken we vooral ook naar de verschillende praktijksituaties. Je leert tenslotte het beste van de praktijk. Als je bijvoorbeeld een opslag wilt realiseren, bekijken we de verschillende toepassingsgebieden van de PGS-richtlijnen, dus:

 • Hoe kom je uit bij de meest wenselijke, voor de bedrijfsvoering best passende PGS-richtlijn?
 • Of hoe blijf je weg bij de “achterdeur” van een veeleisende richtlijn als de PGS-29?

Voor de opslag van gevaarlijke vloeistoffen zijn dit de meest gangbare PGS-richtlijnen:

 • PGS-28: Vloeibare brandstoffen: ondergrondse tankinstallaties en afleverinstallaties
 • PGS-29: Bovengrondse opslag van brandbare vloeistoffen in verticale cilindrische tanks
 • PGS-30: Vloeibare brandstoffen – bovengrondse tankinstallaties en afleverinstallaties
 • PGS-31: Overige gevaarlijke vloeistoffen: opslag in ondergrondse en bovengrondse tankinstallaties.

Het programma

Uiteraard komen de inhoudelijke aspecten van de richtlijnen aan de orde. Daarnaast besteden we ook aandacht aan Beoordelingsrichtlijnen (BRL), de relatie met de PGS 34 (Stationaire drukapparatuur met PS tot en met 0,5 bar) en krijg je praktische tools en handreikingen. Je leert over het opbouwen van een tankregistratiedossier en hoe om te gaan met deze richtlijnen. Met de nu geldende Omgevingswet gaan we natuurlijk ook in op de PGS-richtlijnen Nieuwe Stijl.

Voor wie?

De training is bedoeld voor kwaliteitsfunctionarissen / QHSE-medewerkers, engineers, technische dienst-medewerkers, handhavers en vergunningverleners.

Investering

De kosten voor deelname aan de training PGS 28-31 bedragen € 630,- per persoon excl. btw.

Deze investering is voor een compleet verzorgde trainingsdag inclusief catering en trainingsmateriaal. Neem je voor deze training een of meer collega’s mee, dan krijgt ieder aanvullend teamlid van jouw organisatie € 100,– korting.

Combinatie met locatiebezoek

Het bedrijf dat jij vertegenwoordigt, kan de deelname aan de training combineren met een locatiebezoek waarbij we ongeveer 2 maanden na de training een eerste check doen op de relevante voorschriften uit de relevante PGS-richtlijnen 28, 29, 30, of 31. We vertellen je hier tijdens de lesdag graag meer over.

Incompany

Wil je de vaardigheden van jouw team/collega’s ontwikkelen? Dan verzorgen onze specialisten een incompanytraining op maat. Zo kun je meerdere collega’s tegelijk opleiden. En leren ze direct, samen, in de praktijksituatie van jouw bedrijf. Voor een incompanytraining of cursus op maat stemmen we vooraf de doelen en verwachtingen met je af.

 

BMD Academy

Brochure PGS 28 – 31

Alles nog even nalezen? Download de brochure.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure in je mailbox. Vragen? Neem contact op met ons team.Startdata
 • 24 oktober 2024
  Leek


Startdata
 • 24 oktober 2024
  Leek