Duurzaamheid

Duurzaamheid bij BMD Advies

BMD Advies begon als de BedrijfsMilieuDienst. Zorgvuldig omgaan met het milieu en haar omgeving is nog steeds actueel.

Neem contact op

Onze expertises

Onze duurzaamheidsadviseurs staan klaar voor jouw uitdagingen en ambities

Duurzaamheid

Duurzaamheid voor jouw organisatie

Duurzaamheid is in de laatste jaren een containerbegrip geworden. Het gaat al lang niet meer alleen over CO2-reductie of afval scheiden. Wat betekent duurzaamheid voor jouw bedrijf en hoe verduurzaam je?

Streef naar groen!

Wil jij een stap vooruitzetten op het gebied van duurzaamheid en wil je jouw bedrijf toekomstbestendig maken? Maar weet je niet waar te beginnen? Onze tools en scans geven je inzicht hoe jouw bedrijf een positieve impact kan maken. Zo ontdek je bijvoorbeeld welke duurzaamheidsdoelen het beste passen bij je bedrijf en welke maatregelen daarvoor nodig zijn. Jouw ambities vertaald naar praktische stappen zorgen ervoor dat jij met duurzaamheid aan de slag gaat en dat je bedrijf ‘groen’ wordt.

Scans en tools

Onze SDG-scan biedt een uitgebreide analyse van jouw bedrijf in het kader van de Sustainable Development Goals (SDG). Onze adviseur stelt op basis van deze scan samen met je ambitieuze en haalbare doelstellingen op. Zo ben je klaar voor de toekomst en draag je bij aan een duurzamere wereld.

Daarnaast zijn andere tools belangrijk om jouw duurzaamheidsambities te bepalen, zoals een CO2-footprint en de CO2 -prestatieladder. Met deze tools krijg je inzicht in de impact van je bedrijfsactiviteiten op het milieu om gerichte maatregelen te nemen en je milieu-impact te verminderen.

In 2030 moet Nederland 55% minder broeikasgassen uitstoten vergeleken met 1990. Het streven is zelfs 60% vermindering. In 2050 wil Nederland klimaatneutraal zijn. Dat wil zeggen dat de uitstoot van broeikasgas in 2050 niet hoger is dan wat er vastgelegd wordt, netto is de uitstoot dus nul.

In contact
Neem contact op

Aan de slag met jouw CO2-footprint

Ondersteuning bij duurzaamheids-uitdagingen? Neem contact op.

Neem contact op
Ons team

Ontmoet het team dat dagelijks werkt aan de ambities van ondernemend Nederland

Word jij onze nieuwe collega? Bezoek onze werken-bij site voor vacatures door heel het land.

Bezoek werkenbijbmd.nl

Adviseur Duurzaamheid

Medior adviseur

Adviseur Duurzaamheid

Medior adviseur

Adviseur Managementsystemen en Milieu

Adviseur Milieu