Duurzaamheidsscan SDG

Ambitiegesprek en duurzaamheidsscan SDG

Duurzaam ondernemen? Toekomstbestendig ondernemen bedoel je! Wij gaan graag met je in gesprek over jouw visie op de toekomst van jouw bedrijf en op welke manier duurzaamheid hier een rol in speelt.

De scan Neem contact op

Sustainable Development Goals (SDG)

Duurzaamheidsscan SDG

Focus op Sustainable Development Goals en zet jouw doelstellingen voor duurzame ontwikkeling op de agenda. Hiermee geef je invulling aan de ambities van je bedrijf. Samen met jou bekijken we wat de mogelijkheden zijn voor nu en voor in de toekomst. Nu al weten waar je staat? Door middel van onze duurzaamheidsscan SDG krijg je inzicht hoe je duurzame veranderingen doorvoert.
In overleg met het georganiseerde bedrijfsleven is in 2018 een zestal SDG goals geselecteerd die specifiek betrekking op het MKB in Nederland. Hiervan zijn de specifieke doelen nader uitgewerkt naar vragen die herkenbaar zijn voor het bedrijfsleven.
De tool geeft aan in hoeverre duurzaamheid al aanwezig is binnen jouw organisatie en waar kansen en bedreigingen liggen. Zo werk je aan een toekomstbestendig bedrijf.

SDG Nederland is onderdeel van ministerie van Buitenlandse Zaken en heeft als doel om Nederland klaar te stomen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. SDG bestaat uit 17 doelen.

 

SDG’s als startpunt voor toekomstbestendig ondernemen

Streef je met je bedrijfsactiviteiten naar een positieve impact op mens en milieu waarbij maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat? Dan is een ambitiegesprek met een van onze experts op het gebied van duurzaamheid een goed startpunt. In dit gesprek bepalen we samen haalbare doelstellingen en geven daar invulling aan. Je krijgt tevens handvatten om deze te realiseren.

Jouw doelstellingen maken we tastbaar door gebruik te maken van een door ons zelf ontwikkelde duurzaamheisscan SDG. Deze scan is gebaseerd op de SDG’s van de Verenigde Naties en op onze eigen praktijkervaringen. Via de duurzaamheidsscan breng je stap voor stap duurzaamheidsprestaties en doelstellingen van je bedrijf in kaart. Via vragen zoals:

 • Waar staat jouw bedrijf momenteel op gebied van duurzaamheid? Bijvoorbeeld in het kader van betaalbare, betrouwbare en duurzame energie.
 • Waar liggen de kansen om een positieve impact te maken? Bijvoorbeeld met herbruikbare grond- en afvalstoffen of alternatieven die minder milieubelastend zijn.

Je krijgt inzicht op welke gebieden je nu al mooie prestaties levert en op welke gebieden nog verbeteringen te behalen zijn.

 • Het resultaat van de scan zetten we om in een rapportage ‘Jouw duurzaam ondernemingsniveau’. Deze is gesplitst in ‘Duurzaam handelen’ en ‘Duurzame ambities’.
 • Je focust op compliancegericht ondernemen door jouw organisatiedoelen structureel af te stemmen op je duurzaamheidsdoelen, voor zowel de korte als de lange termijn.
Aan de slag

Vul de scan in!

Via de button kun je beginnen met de Duurzaamheidsscan SDG.

 • Je vult de scan in op basis van jouw situatie.
 • Een van onze Duurzaamheidsadviseurs neemt contact op.
 • We gaan samen het gesprek aan over jouw ambities.
Start de scan

Ambitiegesprek

Hoe werk je samen aan duurzaamheid en circulariteit? Via een ambitiegesprek met een van onze duurzaamheidsadviseurs verken je jouw eigen toekomstmogelijkheden. Want wat haalbaar is, is daadwerkelijk te vertalen naar concrete acties. Ambitiegesprekken zijn ook onderdeel van ons BMD Netwerk deelnemerschap en met de focus op toekomstbestendigheid gaan ze verder dan je QHSE-ambities. Een ambitiegesprek in het kader van SDG bestaat uit verschillende thema’s, die van invloed zijn op jouw organisatie en bedrijfsactiviteiten. SDG kent zeventien doelen wereldwijd. Je gaat gestructureerd aan de slag met minimaal zes geselecteerde SDG-indicatoren waar je als bedrijf invloed op hebt.

De Sustainable Development Goals

Vanuit 6 Sustainable Development Goals (SDG’s) indicatoren meten wij waar jouw organisatie staat op het gebied van duurzaam ondernemen. Deze 6 SDG’s vallen binnen de invloedssferen van het Nederlandse bedrijfsleven.

Wij meten dit met de volgende 6 SDG’s:

 • SDG 7: Betaalbare en duurzame energie
 • SDG 8: Waardig werk en economische groei
 • SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie
 • SDG 13: Klimaatactie
 • SDG 15: Leven op het land
 • SDG 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Bekijk hier alle 17 SDG’s.

In contact
Neem contact op

Aan de slag met de SDG's

Ondersteuning bij deze of andere duurzaamheids-uitdagingen? Neem contact op.

Neem contact op