QHSE-compliance

Borg risico's en blijf doorlopend voldoen aan wet- en regelgeving

Inventariseren en controleren. Dit is wat je kunt verwachten van een compliance audit.


Slim voldoen en waarom

Wet- en regelgeving verandert regelmatig. Weet jij waar je aan moet voldoen als het gaat om de Arbowet, milieuwetgeving of ISO-normen? Voldoen aan wet- en regelgeving is verplicht. Voldoe je niet aan wetgeving? Dan kun je een waarschuwing, boete of zelfs een dwangsom krijgen.

Ook managementsystemen

Een ISO-certificaat is niet verplicht, maar heeft wel veel voordelen. Het zorgt ervoor dat je voldoet aan de klantverwachting. Daarnaast zorgt een ISO-certificering voor meer structuur en efficiency binnen de organisatie, wat kan leiden tot betere bedrijfsprestaties. Ook kan je met een certificering aantonen dat je een professionele bedrijfsvoering hanteert.

Hoe ben je compliant?

Je bent compliant wanneer je voldoet aan de actuele normen of wetgeving. Het is dus belangrijk om audits uit te voeren en daarnaast op de hoogte te blijven van nieuwe wet- en regelgeving.

Om te beoordelen of je compliant bent kun je een interne audit (laten) uitvoeren. Een interne auditor kijkt dan of je compliant bent en wat de verbeterpunten zijn. Daarnaast is een interne audit een goed meetinstrument om te kijken hoe het er in jouw organisatie voor staat. Een externe audit wordt door een onafhankelijke organisatie gedaan. De externe audit heeft gevolgen. De uitslag bepaalt of jij voldoet aan de norm of wetgeving. En hieruit kunnen verbeterpunten of boetes volgen.

Vermijd risico’s

Regel de borging van wet- en regelgeving op een slimme manier. We bieden je op maat samengestelde registers van wet- en regelgeving. Je ontvangt updates bij wijzigingen en wat die, helder geformuleerd, voor je betekenen. We zorgen voor compliance audits en jaarlijks toetsen we of je aan de wet- en regelgeving voldoet. Zo heb je geen zorgen meer over wetswijzigingen met impact op je bedrijfsvoering.

In de praktijk

Wat kun je verwachten tijdens een audit?

We hebben de stappen van ons audit proces op een rijtje gezet. Zo weet je wat je in de praktijk van ons kunt verwachten.

Stap 1: Zien

  • Selecteren van relevante wet- en regelgeving
  • Inrichten van een digitale werkplek en deze toegankelijk maken
  • Instrueren hoe het systeem optimaal voor je organisatie werkt

Stap 2: Doen

  • Uitvoeren van een audit en beoordelen of er aan relevante wetgeving wordt voldaan
  • Opstellen van een verslag van de compliance audit op de digitale werkplek
  • Evalueren en bespreken van de zwaartepunten, prioriteiten en gewenste opvolging
  • Plannen van een volgende compliance audit in overleg

Stap 3: Bijblijven & oplossen

  • Op de hoogte blijven door onze maandelijkse updates van relevante wijzigingen in wet- en regelgeving
  • Jaarlijks bezoek van de compliance adviseur op locatie voor check van compliance aan wet- en regelgeving