Energie inkoop
Energie inkoop

Energie inkoop voor jouw bedrijfssituatie. Zorgeloos een goede prijs!

Een passend energiecontract voor jouw organisatie met helder en duidelijk in- en overzicht van jaarlijkse energiekosten. Wil je niet te veel betalen? Onze adviseurs optimaliseren jouw energiecontract.

Neem contact op Ontdek de training Energiecoördinator

Energie inkoop

Maatwerk advies voor jouw organisatie

Elke organisatie is uniek. Onze adviseurs brengen in kaart wat voor jouw bedrijf de meest gunstige optie is. In sommige situaties is het voordeliger om energie individueel in te kopen. Onze adviseurs informeren je over de verschillende mogelijkheden en soorten contracten en analyseren de  actuele marktsituatie. In overleg stellen wij een programma van eisen (contractvoorwaarden) vast om op basis daarvan het inkooptraject in te gaan. Met als resultaat een overeenkomst die perfect aansluit op jouw specifieke situatie.

Veranderingen in bedrijfsprocessen?

Wanneer uitbreidingen of veranderingen binnen je bedrijf plaatsvinden is het beoordelen van het energiecontract wel het laatste waar je aan denkt. Door veranderingen of onjuiste inschattingen van de energiemaatschappij past de overeenkomst al snel niet meer bij jouw specifieke bedrijfssituatie. Onze BMD-energiespecialisten brengen alle contracten en aansluitingen in kaart en kijken naar jouw specifieke situatie. Ze brengen in beeld hoe je kosten bespaart door het contract te optimaliseren.

Groene voornemens?

Door te kiezen voor groene energie geven steeds meer bedrijven deels invulling aan hun doelstellingen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er zijn diverse soorten groene energie: zon, wind, water, biomassa of combinaties daarvan, allemaal met verschillende CO2-prestaties. De diversiteit aan energieproducten en de aanhoudende discussies over bijvoorbeeld de herkomst van groene energie, maakt het lastig een juiste inkoopkeuze te maken. Onze adviseurs adviseren over de mogelijkheden en helpen je de variant te kiezen die het beste bij je bedrijfsstrategie past.

BMD-energie inkoopcollectief

Bedrijven die zich bij het BMD-energie inkoopcollectief aansluiten, maken gebruik van gunstige voorwaarden voor de inkoop van zowel elektriciteit als gas. Vanwege het grote inkoopvolume kan BMD energie scherpere tarieven bedingen bij energieleveranciers. Uiteraard bepaal je zelf de looptijd van je leveringsovereenkomst. Helder en overzichtelijk. Toch vragen over facturen of je energiecontract? Onze adviseurs staan voor je klaar!

Quickscan energiekosten

Wil jij inzicht en overzicht van je energiekosten?

BMD Advies brengt altijd goed nieuws als het gaat om de quickscan energiekosten. De scan bevestigt of dat alles rond de energiekosten binnen jouw bedrijf goed is geregeld of dat er binnen jouw bedrijf nog optimalisatie mogelijk is en waar.

De quickscan geeft je in ieder geval inzage in de facturen, energiecontracten, energiebelastingen en leveringsvoorwaarden. Aan de hand van een rekenmodel worden de facturen doorberekend en worden leveringsovereenkomsten voor elektriciteit en gas beoordeeld en aansluitingen geëvalueerd.

De quickscan wordt verwerkt tot een rapportage met vermelding van eventuele afwijkingen. Een BMD adviseur neemt de gevonden resultaten met je door. Daarna volgt een advies hoe acties rond de verlaging van de energiekosten voor jouw bedrijf het beste zijn in te zetten.

Gezamenlijke visie
Neem contact op

Passend energiecontract voor jouw organisatie

Ondersteuning nodig bij deze of andere energie-uitdagingen? Ga in gesprek met onze adviseurs over de mogelijkheden voor besparing en energietransitie.

Neem contact op