Landelijke dekking, regionaal betrokken. Met bijna 80 adviseurs verdeeld over negen vestigingen is er altijd een BMD in de buurt. Kies jouw vestiging of neem rechtstreeks contact op.
Wat je niet gebruikt, hoef je niet te betalen. Energiebesparende maatregelen doorvoeren is vooral gunstig voor je eigen bedrijfsportemonnee en je voldoet gelijk aan de wetgeving. Milieubewust te werk gaan en ook nog kosten besparen.
In 2020 is het nieuwe klimaatakkoord ingegaan. Aan het akkoord doen 195 landen mee, waaronder Nederland. Om duurzamer te werken heeft de overheid subsidies en wetten opgesteld.
Wanneer je duurzamer te werk gaat voldoe je niet alleen aan wet- en regelgeving, maar dat niet alleen: je bespaart ook kosten. Je hebt verschillende opties wanneer je kiest voor duurzame energie. Ga je zelf energie opwekken of ga je duurzame energie afnemen? Kies je voor zon- wind- of aardwarmte? En hoe ga je het implementeren? Om deze vragen te beantwoorden gebruik je de driestappenstrategie van Trias Energetica Dit vormt de basis voor iedereen die aan de slag gaat met energiebeheer. De drie stappen van de Trias Energetica zijn:
Een energiebeleid brengt je verder! Stel gerichte korte-, middellange- en langetermijndoelen vast om je doel te bereiken. Naast je op maat gemaakte energiebeleid zijn er wetten en regels op het gebied van energietransitie waaraan je moet voldoen. Deze regels hebben met name betrekking op energiebesparende maatregelen en op duurzame alternatieven. Dit zijn de belangrijkste wetten en regels:
Meer weten over energietransitie? Bekijk de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
Wil je weten hoe wij voor jouw bedrijf een steun in de rug zijn rond energietransitie? Vaak haalt de realiteit en de dagelijkse ‘ratrace’ je plannen in en vliegen de weken en maanden voorbij zonder resultaat. BMD Advies begeleid je graag verder in het realiseren van uitdagingen vanuit de praktijk. Wij volgen de actualiteit en spelen direct in op kansen voor het behalen van resultaten. Denk aan toekomstige oplossingen die langlopende investeringen vereisen zoals gasloos zijn, wel of geen waterstof.
Onze adviseurs hebben ruime ervaring in de begeleiding op het gebied van Duurzame en besparende energietechnieken zoals zonnepanelen, warmte pompen en laadpalen. Daarbij streven wij naar een langdurige relatie; van implementatie naar het borgen en het volgen van de aanpassingen die zijn ingevoerd. Uiteraard monitoren we hierbij of jouw bedrijf voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.
Voor veel bedrijven zijn er regelingen mogelijk die de energietransitie toegankelijker maken. Deze subsidiemogelijkheden brengen wij in kaart voor jouw organisatie.
Ontdek ons expertisegebied Energie & transitie.
Staat jouw vraag over de energietransitie hier niet tussen? Neem dan contact op met onze specialisten.
Wij gebruiken voor het grootste deel fossiele brandstoffen om energie op te wekken. Fossiele brandstoffen zijn olie, aardgas en steenkolen. Bij verbranding van de brandstoffen ontstaan emissies (fijnstof, stikstofoxiden, CO2 etc.) die slecht zijn voor het milieu. Wanneer je met fossiele brandstoffen energie opwekt, komen er grote hoeveelheden fijnstof in de lucht. Het grootste probleem is de uitstoot van CO2. Eind 2015 heeft de Conference of Parties een nieuw Klimaatakkoord opgeleverd om klimaatverandering tegen te gaan.
Energietransitie is de omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen.
Duurzame energie zijn energiebronnen die zijn opgewekt door middel van de zon, wind en aardwarmte. Duurzame energie raakt nooit op, veroorzaakt geen luchtvervuiling en stoot geen CO2 uit.