Landelijke dekking, regionaal betrokken. Met bijna 80 adviseurs verdeeld over negen vestigingen is er altijd een BMD in de buurt. Kies jouw vestiging of neem rechtstreeks contact op.
De beste energie is de energie die je niet gebruikt. Dit is goed voor de portemonnee, reductie van CO₂-uitstoot en het klimaat.
Het klimaatakkoord geldt als de basis voor de energietransitie. Het klimaatakkoord (2019) is ook een belangrijk onderdeel van de Nederlandse invulling van het Klimaatverdrag van Parijs. In het klimaatverdrag hebben 195 landen, waaronder Nederland, afgesproken om in 2050 de stijging van de wereldtemperatuur te beperken tot een maximum van 2°C. Het akkoord heeft als doel de uitstoot van CO₂ in 2030 met 49% te verlagen ten opzichte van 1990. Er zijn afspraken gemaakt met verschillende sectoren; Elektriciteit, Industrie, Gebouwde omgeving, Mobiliteit & Landbouw en landgebruik.
Om de uitstoot van CO₂ te verlagen moeten we minder afhankelijk worden van fossiele brandstoffen en volledig overgaan op hernieuwbare ofwel duurzame energie. Aan deze transitie moet je als bedrijf meewerken. De komende jaren verandert veel wet- en regelgeving om de klimaatdoelen te realiseren.
Denk je aan energietransitie, denk dan aan Trias Energetica. Een drie-stappen strategie om energiebesparende maatregelen te nemen. Zo minimaliseer je energieverbruik, vergroot je de kansen op het gebruik van duurzame energie in de praktijk en ga je efficiënt om met fossiele brandstoffen. Dit staat centraal in de energietransitie en de omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame hernieuwbare energiebronnen.
Hernieuwbare energie: Hernieuwbare energie ofwel duurzame energie is energie afkomstig van natuurlijke (hulp)bronnen die constant worden aangevuld. Dit is energie uit wind, zon, bodem, waterkracht, buitenluchtwarmte en biomassa.
Als bedrijf moet je mee in deze energietransitie, maar hoe ga je hiermee om? Dat doe je met een toekomstbestendig energiebeleid, dit brengt je verder! Je verzekert de continuïteit van je bedrijfsvoering en verhoogt de efficiëntie van je bedrijf. Daarnaast voldoe je aan toekomstige wet- en regelgeving en reduceert je impact op het klimaat. Zet een stip op de horizon en stel korte-, middellange- en langetermijndoelen op. Dit geeft je richting en sturing. Een goed hulpmiddel hierbij is onze Energietransitieladder.
Naast je op maat gemaakte energiebeleid gelden er ook wetten en regels op het gebied van de energietransitie. De wetten en regels hebben betrekking op energiebesparende maatregelen en duurzame alternatieven. Hieronder de belangrijkste op een rij:
Meer informatie over de wet- en regelgeving rondom de energietransitie vind je op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Weet je als bedrijf niet waar je moet beginnen? Geen bedrijf staat er alleen voor. BMD Advies is jouw steun in de rug. Vaak zit je als bedrijf in de drukte van de dag. De weken en maanden vliegen zo voorbij. Onze adviseurs begeleiden je graag en vertalen de kennis naar jouw praktijksituatie. We volgen de actualiteiten, spelen direct in op kansen en realiseren duidelijke resultaten. Of het gaat om toekomstige oplossingen die langlopende investeringen vereisen of kortetermijndoelstellingen. We staan voor je klaar.
Onze adviseurs hebben ruime ervaring in de begeleiding op het gebied van duurzame en besparende energietechnieken zoals zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen. Daarbij streven wij naar een langdurige relatie: van implementatie naar het borgen en het volgen van de aanpassingen die zijn ingevoerd. Uiteraard monitoren we hierbij of jouw bedrijf voldoet aan de geldende wet- en regelgeving.
Veel bedrijven kunnen gebruikmaken van verschillende subsidies en regelingen die de energietransitie toegankelijker maken. Uiteraard zetten we deze subsidiemogelijkheden voor je op een rij.
Ontdek ons expertisegebied Energie & transitie.
Staat jouw vraag over de energietransitie hier niet tussen? Neem dan contact op met onze specialisten.
Wij gebruiken voor het grootste deel fossiele brandstoffen om energie op te wekken. Fossiele brandstoffen zijn olie, aardgas en steenkolen. Bij verbranding van de brandstoffen ontstaan emissies (fijnstof, stikstofoxiden, CO₂ etc.) die slecht zijn voor het milieu. Wanneer je met fossiele brandstoffen energie opwekt, komen er grote hoeveelheden fijnstof in de lucht. Het grootste probleem is de uitstoot van CO₂. Eind 2015 heeft de Conference of Parties een nieuw Klimaatakkoord opgeleverd om klimaatverandering tegen te gaan.
Energietransitie is de omschakeling van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen.
Duurzame energie zijn energiebronnen die zijn opgewekt door middel van de zon, wind en aardwarmte. Duurzame energie raakt nooit op, veroorzaakt geen luchtvervuiling en stoot geen CO₂ uit.