Arbo beleid
Arbobeleid

Samen werken aan arbobeleid

Helder arbobeleid binnen handbereik


Arbobeleid

Handzaam arbobeleid voor jouw organisatie

Het opstellen en voornamelijk het actueel houden van je arbobeleid kan een uitdaging zijn. Ons team van arbospecialisten biedt je handzaam advies om jouw arbozorg- en preventiebeleid op de kaart te zetten.

Veiligheid doe je samen

Een goed arbobeleid vermindert ziekteverzuim, beperkt gezondheidsrisico’s en bevordert re-integratie na ziekte. Een gezonde en veilige werkplek zorgt ervoor dat collega’s beter presteren omdat ze zich veilig voelen. Dit verhoogt de motivatie van collega’s, wat weer zorgt voor een hogere productiekwaliteit.

Compleet en actueel arbobeleid

Op de werkvloer dragen je collega’s veiligheidsschoenen en wanneer collega’s thuiswerken hebben ze een ergonomische werkplaats. Dit zijn voorbeelden van werkwijzen die je ook beschrijft in je arbobeleid. In het arbobeleid beschrijf je verschillende onderdelen van het veiligheidsbeleid, zoals machineveiligheidsbeleid, veiligheidsbeleid, maar ook het opleidingsbeleid. Ook beschrijf je taken en verantwoordelijkheden, vertrouwenspersonen en preventiemedewerkers. Een arbobeleid omvat eigenlijk alles binnen je bedrijf op het gebied van arbo. Een arbobeleid opstellen, actueel houden en uitvoeren is een cyclisch proces. Door middel van de plan-do-check-act-cyclus (PDCA-cyclus) stel je samen met onze adviseur het arbobeleid op en evalueer en verbeter je het.

Arbobeleid borgen Vergeet niet de taken en verantwoordelijkheid voor je arbobeleid en veiligheid. De verantwoordelijken beschrijf je in jouw arbobeleid. Zonder goede borging en verantwoordelijkheid volstaat je arbobeleid niet.

Arbo compliance of RI&E gepland?

In je arbobeleid beschrijf je hoe je een RI&E en compliance uitvoert. Heb je een arbo compliance of RI&E gepland bij een van onze adviseurs? Het arbobeleid is ook een vast onderdeel van de arbo compliance en RI&E. Onze adviseurs checken dan ook de volledigheid van jouw arbobeleid. Ook helpen zij jou om het arbobeleid en de acties van het Plan van Aanpak bij jouw collega’s weer op de kaart te zetten.

In contact
Neem contact op

Aan de slag met jouw arbobeleid

Ondersteuning bij deze of andere Arbo-uitdagingen? Neem contact op.

Neem contact op