Landelijke dekking, regionaal betrokken. Met bijna 80 adviseurs verdeeld over negen vestigingen is er altijd een BMD in de buurt. Kies jouw vestiging of neem rechtstreeks contact op.
We zijn ontzettend trots om binnen uiteenlopende branches ondernemers en QHSE’ers te mogen ondersteunen bij hun doelstellingen, ambities en bedrijfsvoering.
Al ruim 30 jaar werken wij aan de QHSE-doelstellingen van ondernemend Nederland. Als fullservice QHSE partner ondersteunen wij iedere organisatie. Dit doen we op verschillende manieren, maar altijd vanuit een duurzame relatie. Ontdek welke branches wij helpen bij het behalen van hun QHSE-ambities.
Een productieomgeving kent veel risico’s en voor iedere medewerker wil je een veilige en gezonde werkplek borgen. Onze adviseurs helpen je bij acties vanuit arbowetgeving en veiligheid op de werkvloer. Ook voor ondersteuning bij milieuvraagstukken, energie-uitdagingen of het voldoen aan kwaliteitseisen staat ons team klaar.
De afval- en recycling branche kent uitdagingen op alle fronten, met name op het gebied van milieu, omgeving en gevaarlijke stoffen. Uitgangspunt is afvalstoffenscheiding en het gescheiden vervoer en afgifte aan hiervoor erkende inzamelaars. Maar ook de inrichtingseisen voor milieubelastende activiteiten spelen een rol.
Vakmannen op bouwplaatsen lopen iedere dag risico, waarvan valgevaar, fysieke belasting en ongevallen met gevaarlijke stoffen de grootste zijn. Onze specialisten hebben ervaring met het veranderen van de mindset op de bouwplaats en het inperken van mogelijke risico’s. We geven deze branche handvaten volgens de VCA-methodiek.
Het vervoer van gevaarlijke stoffen brengt risico’s met zich mee. Deze zijn zo veel mogelijk beperkt dankzij het ADR en het landelijke VLG. Bij vervoer over zee is ook de IMDG code van toepassing. Onze adviseurs ondersteunen jouw organisatie bij het voldoen de vele regels en wetten.
Naast dat de productievloer moet voldoen aan hygiëne-eisen, moet in de voedingsindustrie het eindproduct voldoen aan strikte voedselveiligheidseisen. Implementatie van de norm ISO 220000 en ‘General Principles for Food Hygiene and the HACCP-system’ van Codex Alimentarius spelen hierbij een rol.
Incidenteel risicobeheer is niet houdbaar bij chemiebedrijven. Onze experts (HVK en chemie) voeren PGS-projecten uit, borgen inzicht met blootstellingsonderzoek of ondersteunen je bij het nemen van maatregelen om risico's en incidenten te verhinderen volgens de arbeidshygiënische strategie.
Ontdek onze cases en projecten uit de praktijk.