Branches

Voor wie werken wij

We zijn ontzettend trots om binnen uiteenlopende branches ondernemers en QHSE’ers te mogen ondersteunen bij hun doelstellingen, ambities en bedrijfsvoering.

Ik wil ook mijn ambities behalen Cases en projecten

De fullservice QHSE partner

Al ruim 30 jaar werken wij aan de QHSE doelstellingen van ondernemend Nederland. Als fullservice QHSE partner ondersteunen wij iedere organisatie. Dit doen we op verschillende manieren, maar altijd vanuit een duurzame relatie. Wij lichten een deel van de branches waar wij voor werken toe.

Maakindustrie

Een productieomgeving kent veel risico’s en voor iedere medewerker wil je een veilige en gezonde werkplek borgen. Onze adviseurs helpen je bij acties vanuit Arbo wetgeving en veiligheid op de werkvloer. Ook voor ondersteuning bij milieuvraagstukken, energie-uitdagingen of het voldoen aan kwaliteitseisen staat ons team klaar.

Afval en recycling

De afval en recycling branche kent uitdagingen op alle fronten, met name op het gebied van milieu, omgeving en gevaarlijke stoffen. Uitgangspunt is afvalstoffenscheiding en het gescheiden vervoer en afgifte aan hiervoor erkende inzamelaars. Maar ook de inrichtingseisen vanuit het Activiteitenbesluit spelen een rol.

Bouw

Vakmannen op bouwplaatsen lopen iedere dag risico, waarvan valgevaar, fysieke belasting en ongevallen met gevaarlijke stoffen de grootste zijn. Onze specialisten hebben ervaring met het veranderen van de mindset op de bouwplaats en het inperken van mogelijke risico’s. We geven deze branche handvaten volgens de VCA-methodiek.

Logistiek

Het vervoer van gevaarlijke stoffen brengt risico’s met zich mee. Deze zijn zo veel mogelijk beperkt dankzij het ADR en het landelijke VLG. Bij vervoer over zee is ook de IMDG code van toepassing. Onze adviseurs ondersteunen jouw organisatie bij het voldoen de vele regels en wetten.

Voedingsindustrie

Naast dat de productievloer moet voldoen aan hygiëne eisen, moet in de voedingsindustrie het eindproduct voldoen aan strikte voedselveiligheidseisen. Implementatie van de norm ISO 220000 en ‘General Principles for Food Hygiene and the HACCP-system’ van Codex Alimentarius spelen hierbij een rol.

Staat jouw branche hier niet tussen?

Ook voor jouw organisatie is er een oplossing van BMD Advies. Benieuwd wat wij doen? Bekijk het overzicht van onze diensten of expertises. Liever in gesprek met een van onze specialisten? Neem dan contact op over de mogelijkheden.
Contact opnemen