Cases en projecten

Nieuwe PGS 15 opslag voor Delpharm Bladel

Op 7 februari 2022 nam Delpharm in Bladel haar nieuwe PGS 15 opslagvoorziening in gebruik. Ter voorbereiding volgden de medewerkers van het warehouse in november 2021 al een training ADR-Awareness en een in-company training vakbekwaamheid PGS 15. Hiermee is de kennis en opslag van gevaarlijke stoffen weer helemaal up to date.

Verzoek tot maatwerk

Het gaat om maar liefst vijf inpandige bouwkundige en twee uitpandige prefab kluizen. Locaties voor de opslag van diverse gevaarlijke grondstoffen en gereed product.

Om deze nieuwe PGS-opslag mogelijk te maken, was een intensieve voorbereiding en maatwerk nodig. Zo diende onze BMD adviseur een melding Activiteitenbesluit in. Omdat het niet om standaard opslagvoorzieningen gaat vond voorafgaand aan het verzoek tot maatwerk intensief overleg met alle betrokken partijen plaats. Dankzij deze grondige voorbereiding gaf het bevoegd gezag snel goedkeuring aan het plan.

Voorkomen van ongewenste reacties stoffen

Belangrijk is om onverenigbare combinaties van stoffen en daarmee ongewenste reacties te voorkomen. Op basis van de stofeigenschappen is een indeling gemaakt voor de opslag van de verschillende grondstoffen.

Terwijl de inpandige kluizen gerealiseerd werden, zijn de medewerkers van het Warehouse voor op de nieuwe opslag van gevaarlijke stoffen door onze adviseur voorbereid. In november volgden de medewerkers van het Warehouse een training ADR-Awareness volgens 1.3 ADR. Hiermee is de kennis van de vervoersregels voor gevaarlijke stoffen weer opgefrist. Tot slot verzorgde Stephan voor vier medewerkers een in-company training vakbekwaamheid PGS 15.

Officiële opening PGS 15 opslagvoorzieningen

Delpharm Bladel nam de nieuwe PGS 15 opslagvoorzieningen op 7 februari 2022 officieel in gebruik. Om dat te vieren en de intensieve voorbereidingstijd af te sluiten, trakteerde Stephan van Helden op taart bij dit feestelijke moment.

BMD Academy

Zelf aan de slag met PGS 15?

Meld je aan voor onze cursus PGS 15 en ontwikkel jezelf op gebied van wet en regelgeving.
Cursus PGS 15