Stephan van Helden

Senior adviseur

“Na mijn opleidingen Chemische Technologie en Technische Bedrijfskunde ben ik bij BMD Advies begonnen als algemeen milieuadviseur, in de breedste zin van het woord. Sinds 2002 begeleid ik bedrijven bij het formuleren van hun milieubeleid en voer ik specialistische projecten uit in het kader van de milieu- en Arbowetgeving. Ik wil bedrijven helpen bij de implementatie van vaak lastige wet- en regelgeving en ze op een hoger veiligheidsniveau brengen. De komende jaren ben ik binnen BMD Advies ook nog inzetbaar als Hoger veiligheidskundige (HVK).”

Wat doe je tijdens je werkdag?

“Binnen mijn vakgebied houd ik mij dagelijks bezig met vraagstukken omtrent omgeving (milieu), arbeidsomstandigheden en veiligheid. Ik voer projecten uit met betrekking tot Omgevingsvergunningen, PGS-richtlijnen, externe veiligheidsinrichting (voorheen BEVI), Seveso (voorheen BRZO), ARIE en de vervoerswetgeving ADR. Daarnaast verzorg ik diverse (incompany)trainingen: PGS 15 (opslag, omgang en het transport van gevaarlijke stoffen), training ADR Awareness en de training Preventiemedewerker. De afwisseling in werkzaamheden en het werken voor verschillende opdrachtgevers maar zeker ook het leuke team maken het werken bij BMD Advies iedere dag weer interessant en leuk.”

Buiten mijn werkdag

“Buiten mijn werk besteed ik mijn tijd graag met mijn gezin in Gerwen en ben ik vaak terug te vinden op de racefiets, mountainbike of op de tribune bij PSV. Daarnaast luister ik graag naar muziek en zit ik in het bestuur van onze buurtvereniging.”