Veiligheid voorop in de bouw

QHSE voor bouwbedrijven en op de bouwplaats

Als branche die op de 2e plek staat met meeste ongevallen, staat veiligheid voorop, met oog voor de leefomgeving. Ontdek hoe BMD Advies jouw organisatie hierbij helpt.


QHSE in de bouwbranche

Een bouwplaats is niet aan één locatie gebonden, werknemers komen en gaan en werken op verschillende plekken aan nieuwe huizen en kantoren. Met verschillende disciplines is het een uitdaging om in de praktijk te brengen wat in de theorie vereist is.

Veilig bouwen vanuit een systematiek

Veiligheid, Gezondheid en Milieu checklist voor Aannemers (VCA) is een systematiek die risico’s op een bouwplaats minimaliseert. Ons team helpt je bij het werken volgens het VCA-systeem en het behalen van een VCA-certificering. Heb je te maken met verschillende aannemers, dan helpt een aanpak volgens de veiligheidscultuurladder je bij het verminderen van risico’s bij werkzaamheden en op werkplekken. We vertalen dit naar begeleiding, informatie en instructies voor iedereen die op jouw bouwplaats werkt.

RI&E voor bouwend Nederland

De bouw kenmerkt zich door fysieke belasting en gevaarlijke situaties. Een verdiepende risico-inventarisatie & -evaluatie voor het werken op een bouwplaats kan hier onderdeel van uitmaken. Denk hierbij aan werken op hoogte, in een stoffige of luidruchtige omgeving. Ons team geeft voorlichting en training aan jouw collega’s en onderaannemers of houdt veiligheidskundig toezicht op jouw projectlocatie. Met een gedegen plan van aanpak begeleiden wij je stap voor stap. Intensieve begeleiding via detachering op een bouwplaats is niet alleen nuttig voor het verbeteren van de veiligheid, maar ook voor het verhogen van veiligheidsbewustzijn.

Wij realiseren de QHSE-ambities van deze bedrijven

De uitdagingen voor de bouwbranche

Ook interessant voor de bouw en bouwplaatsen