Mobiliteit en duurzaamheid

QHSE voor transport- en logistieke bedrijven

De logistieke branche staat voor veel uitdagingen op het gebied van verduurzaming en veiligheid. Ontdek hoe BMD Advies jouw organisatie hierbij helpt.


QHSE in transport en logistiek

De mobiliteitsveranderingen voor de sector transport en logistiek (T&L) vragen om houdbare oplossingen. Of nu ADR, VLG of de IMDG-code van toepassing is, ons team helpt. Met toekomstbestendige QHSE-oplossingen op het gebied van veiligheid, efficiency en duurzaamheid van vervoersmiddelen en vracht over weg, water en lucht. Niet alleen de logistieke sector moet vergroenen, maar ook de hele keten van goederenstromen. Dit pak je aan met slimme tools en communicatie naar en vanuit een doordacht managementsysteem.

Milieuaspecten in T&L

Deze branche ligt onder een vergrootglas. In grote steden en de Randstad geldt al strengere regelgeving. De oplossing om over te stappen op elektrisch rijden vraagt kennis van het gebruik en de opslag van lithium-ionbatterijen. Onze experts ondersteunen je bij het verduurzamen van vervoersoplossingen met inzicht in CO2-reductie door berekeningen van luchtkwaliteit.

Veiligheid voorop in transport

Het vervoer in jouw branche kent vele varianten, of het nu over de weg, het spoor of over water gaat. Het vervoeren van gevaarlijke stoffen heeft ook weer zijn eigen risico’s. Dat gaat verder dan het ‘onderweg zijn’. Wij ondersteunen je bij het opstellen van een jaarlijkse ADR-verslag. Het onderhouden van veiligheidsmaatregelen en daar ook nog toezicht op houden vraagt van de hele organisatie inspanningen.  Samen kijken we stapsgewijs hoe jij risicopreventie op de kaart zet en houdt.

Wij realiseren de QHSE-ambities van deze bedrijven

De uitdagingen voor transport en logistiek

Ook interessant voor jouw branche