co2 footprint
CO2-prestatieladder

Hoe houd je het overzicht op je CO2-prestaties

Met een CO2-prestatieladder en/of carbon footprint aan de slag.


CO2-prestatieladder

handig hulpmiddel voor CO2-neutraal produceren

Een actief energiebeheer zorgt al snel voor een significante besparing op het totale energieverbruik. Hoe verbeter jij de CO2-prestatie en veranker je dit in je organisatie?

Energie geeft je bedrijf veel kansen, het is een actueel thema en prijzen stijgen op lange termijn. De markt vraagt bedrijven slimmer om te gaan met energie en gunt je het voordeel bij aanbestedingen. Hoe maak je de beste keus als het gaat om energieverbruik en CO2-neutraliteit? Door inzicht te houden in je energieverbruik en de gerelateerde kosten. Het resultaat: inzicht in de prestaties van de gebouwen en/of installaties binnen je organisatie.

CO2-prestatieladder

Een handig hulpmiddel voor het stimuleren van CO2-neutraliteit is de CO2-prestatieladder. Onze adviseurs helpen jou om op één van de treden (niveau 1 tot 5) van de CO2-prestatieladder te komen. Je brengt hiermee de prestaties van het energieverbruik niet alleen in beeld maar ook kwantitatief in kaart. Wij onderzoeken de CO2-emissie en geven inzicht in de energie- en duurzaamheidsprestaties. Daarnaast geven aan waar besparingsopties liggen en hoe je periodiek genomen maatregelen controleert die tot reductie moeten leiden. We begeleiden je ook bij het behalen van de certificering op de CO2-prestatieladder.

 

Carbon footprint

Met een Carbon Footprint (CO2-voetafdruk) maakt je jouw energieprestaties transparant. Het legt ook de mate van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) kwantitatief vast. Deze resultaten borgen wij in een carbon footprint-rapportage voor het aantonen van een uitstekende bedrijfsvoering. Het levert ook belangrijke input voor jouw ISO 14001 en 50001 en/of certificering op de CO2-Prestatieladder. Het laat zien hoe jij je CO2-prestaties verbetert en verankert in je organisatie.

Neem contact op

Aan de slag met de CO2-prestatieladder

Behoefte aan ondersteuning bij deze of andere energie-uitdagingen? Neem contact op.

Neem contact op