Energiesystemen ISO 50001
ISO 50001

Optimaal rendement met energiemanagement

Systematisch en continu energiebesparingen doorvoeren

Neem contact op Ontdek de ISO-wekker

Energiemanagementsysteem

Opbrengst voor het klimaat en je bedrijf

Bedrijven worden uitgedaagd om een bijdrage te leveren aan klimaatbescherming. BMD Advies biedt tal van eenvoudige en complexe oplossingen voor energiemanagement.

Sinds 2023 valt de energiebesparingsplicht uiteen in een informatieplicht en een onderzoeksplicht. Heb je een ISO certificering dan ben je vrijgesteld van een EED energie-auditrapport, maar je bent als bedrijf niet volledig vrijgesteld van de onderzoeksplicht energiebesparing. Welke delen je precies in het onderzoeksrapport moet opnemen is na te lezen op de RVO.nl: Onderzoeksplicht energiebesparing vanaf 2023.

Focus op duurzaamheid

Bedrijven worden steeds meer uitgedaagd om een bijdrage te leveren aan klimaatbescherming. Een belangrijk onderwerp daarbij is reduceren van energieverbruik en het toepassen van duurzame energietechnieken. Om energieprestaties systematisch en continu te verbeteren implementeer je een ISO 50001- energiemanagementsysteem. Bij de opzet en implementatie van een energiemanagementsysteem kijken we wat voor jouw bedrijf het beste werkt en waar reductiepotentieel aanwezig is. Wij bepalen samen wie wat doet en wat al binnen jouw bedrijf beschikbaar is.

Energiereductiedoelstellingen

Daarbij worden vanuit wet- en regelgeving de eisen voor het reduceren van het energieverbruik steeds strenger. Een energiemanagementsysteem op basis van ISO 50001 geeft direct inzicht in je grote energieverbruikende activiteiten en helpt je stapsgewijs bij het realiseren van je eigen energiereductiedoelstellingen. De certificering biedt daarnaast meer diepgang in energiebesparende maatregelen en vergroot betrokkenheid van medewerkers. Of je nu klein start met de analyse van energieaanbod en energie-inkoop of groter met het investeren in besparende maatregelen, wij zorgen voor een passend energiemanagementsysteem dat het meest oplevert voor jouw bedrijf.

Neem contact op

Structureel verduurzamen

Behoefte aan ondersteuning bij deze of andere ISO-uitdagingen? Neem contact op.

Neem contact op