Cases en projecten

Verbouwen zonder productie stil te leggen? Het kan!

Een fabriekshal bij Smurfit Kappa ELCORR veilig verbouwen, terwijl productie doorgaat? Dat is gelukt met een integrale aanpak, intensieve begeleiding en aandacht voor veiligheidsbewustzijn.

Verbouwen en tegelijkertijd doorwerken

Een wereldleider in papieren verpakkingsoplossingen: Smurfit Kappa is de Nr. 1 in Europa voor de productie van golfkartonnen verpakkingen, containerboard en ‘bag in box en heeft een diversiteit van activiteiten. Eind november 2020 vond een bij de vestiging in Etten-Leur een ingrijpende verbouwing plaats voor het volledig automatiseren van het interne transport van pallets met karton. Met een inzet van meer dan 100% is het hele traject veilig uitgevoerd, terwijl de productie zoveel mogelijk doorging.

“Veiligheid en gezondheid is prioriteit 1 voor Smurfit Kappa ELCORR. Wanneer je constructiewerkzaamheden uitvoert terwijl de productie tegelijkertijd grotendeels doorgaat, dan moet je continu schakelen en inspelen op de situatie. Je komt dan letterlijk ogen en handen tekort om dat in goede banen te leiden. Om die reden besloten we de hulp in te schakelen van extra veiligheidskundigen via BMD Advies.”

Ondersteuning BMD Advies

Continu toezicht op een veilige uitvoering en waarborging werd aangevuld met controle op werken volgens geldende richtlijnen en procedures. Denk aan strikte maatregelen en afgezette routes. BMD Advies hield toezicht en verzorgde overdrachtsrapportages aan het eind van elke dag. Bovendien zijn er bij rustige werkmomenten Lockout-Tagout-Tryout instructies opgesteld en een Taak Risico Analyse (TRA). De focus lag op het veilig uitvoeren van vaak voorkomende interventies om storingen snel en kundig te verhelpen. De integrale aanpak, met intensieve begeleiding van BMD Advies en continu aandacht voor veiligheidsbewustzijn, heeft geleid tot een efficiënte verbouwing, zonder oponthoud van dagelijkse productie.

Lees verder

Meer cases en projecten