Akoestisch onderzoek

Een luid en duidelijke omschrijving van jouw situatie

Geluid is een van de grootste hinderbronnen in Nederland. Hoe ga je hier mee om? BMD Advies helpt bij meting en berekening.


Akoestisch onderzoek

Geluidsonderzoek

Als een van de grootste hinderbronnen moet geluid waar mogelijk zo veel mogelijk worden verminderd. Met een geluidsonderzoek breng je jouw situatie in kaart.

Wanneer een akoestisch onderzoek?

Geluid is verbonden aan verschillende wet- en regelgeving. Een akoestisch onderzoek is in de meeste gevallen nodig voor een melding, ontheffing of vergunning. Bij wijzigingen kijken onze adviseurs altijd of een akoestisch onderzoek werkelijk nodig is, dit kan veel kosten besparen.

In veel gevallen is een geluidsonderzoek een vereiste voor een milieuvergunningsaanvraag, met als doel om de geluidsproductie van jouw processen in kaart te brengen. Met behulp van dit inzicht beoordeelt gemeente of provincie of deze past binnen de geldende normen. Wat jouw reden ook is om een akoestisch onderzoek uit te voeren, BMD Advies helpt.

In de praktijk

BMD Advies helpt bedrijven met het uitvoeren van een akoestisch onderzoek.

  • Inventariseren

Met de juiste inventarisatie breng je de bedrijfsprocessen in kaart met bijbehorende geluidsbronnen. Samen met ondernemers brengen we de Representatieve bedrijfssituatie (RBS) in kaart en of er afwijkingen zijn die de geluidsproductie op bepaalde momenten verhoogt.

  • Meten en berekenen

Op basis van de inventarisatie kijken we van welke geluidsbronnen we de geluidsproductie meten. Van veel bronnen, denk aan bepaalde voertuigen, zijn gegevens vaak bekend en is meten niet altijd nodig. Dit overzicht is de basis voor de meting van jouw geluidsproductie.

  • Rapporteren

Meet- en rekenresultaten worden samengevat in een rapportage. Bij mogelijke knelpunten denken onze specialisten mee bij mogelijke oplossingen om deze te vermijden. Is dit niet mogelijk? Dan nemen we gehanteerde normen onder de loep.

 

Contact

Heb jij oren naar een samenwerking met BMD Advies?

Onze specialisten helpen je graag verder. Neem contact op over de mogelijkheden.

Neem contact op