Anne Ter Beek

Adviseur stikstof en luchtkwaliteit

“Als paardenmeisje wilde ik graag met dieren werken. Daarom heb ik gekozen voor de opleiding Veehouderij aan de HAS in Den Bosch. Na deze opleiding ben ik vrij snel in de wereld van de vergunningen gerold als adviseur voor de agrarische sector. Actief met milieu- en bouwvergunningen en de Natuurbeschermingswetvergunning voor agrarische ondernemers maar ook voor mestverwerkers en industriële bedrijven.”

Wat doe je tijdens je werkdag?

“Sinds 2019 ben ik werkzaam voor BMD Advies. Mijn focus ligt met name op vergunningen op gebied van de natuurwetgeving, ik los voor elke klant hun eigen stikstofcrisis op. Soms zijn dit projecten die op het eerste oog onmogelijk lijken. Ik haal plezier en voldoening uit om die situaties toch vergund te krijgen. De kennis vanuit de opleiding over luchtkwaliteit kan ik uitstekend toepassen bij stikstofdepositieberekeningen, het adviseren over luchtemissies en het uitvoeren van luchtkwaliteitsonderzoeken.” Daarnaast geef ik de training Basiskennis Milieucoördinator.

Buiten mijn werkdag

“In mijn vrije tijd ben ik nog altijd dat paardenmeisje. Ik ben bijna dagelijks bij mijn paard te vinden. Ik train voor wedstrijden en maak regelmatig een ritje in de Loonse en Drunense Duinen. Ook te voet kom ik graag in het bos. Ik wandel veel met mijn hond en zo af en toe neem ik deel aan wandelevenementen. Daarnaast heb ik een flinke lijst aan bestemmingen in Europa die ik met mijn camper wil bezoeken.”

Expertise

  • Milieu & Omgeving: Natura 2000, AERIUS, Luchtkwaliteit