Bas van Velthoven

Senior adviseur

“De vakgroep Milieu en Omgeving waarbinnen ik werk, is een mooi vakgebied met veel uitdagingen. Daarbij heb ik oog voor de complexiteit van de wet- en regelgeving, waarbinnen ik optimaal rekening houd met de wensen en de visie van de klant. Uit ervaring weet ik dat een klant gebaat is bij duidelijkheid en een goede planning. Aan die behoefte probeer ik altijd tegemoet te komen. Strategisch adviseren past bij mij. Het is belangrijk bij de voorbereiding van bijvoorbeeld bouw- en ontwikkelingsprojecten.”

Wat doe je tijdens je werkdag?

“Ik ondersteun en adviseer bedrijven op het gebied van (externe) veiligheid en bij het aanvragen van (omgevings)vergunningen. Ik ben voornamelijk bezig met projecten waarbinnen ik ervoor zorg dat het voldoen aan de complexe milieu wet- en regelgeving voor de klant optimaal verloopt. Binnen BMD Advies zelf ben ik als regisseur ook verantwoordelijk voor de interne ondersteuning van de adviseurs binnen Milieu en Omgeving, de begeleiding van een aantal junior adviseurs en houd ik toezicht op workflow van de diverse projecten. Van het offertetraject tot de (tussen)evaluaties. Zo behoud ik een balans tussen de interne organisatie en het werkveld.”

Buiten mijn werkdag

“Buiten mijn werkdag ben ik veel in de natuur te vinden, nabij diverse wateren. Ik ben namelijk een fanatieke sportvisser. Hiervoor ga ik af en toe ook naar het buitenland. Daarnaast besteed ik mijn vrije tijd aan wielrennen en in de winter skiën.”