Frank von Reeken

Senior adviseur

“Ik ben sinds 2011 met veel plezier werkzaam bij BMD Advies. Het is voor mij in de altijd dynamische energiewereld iedere keer weer een enorme uitdaging te kijken in hoeverre we de energiekosten kunnen optimaliseren. Voordat ik in 2003 bij RWE Obragas in Helmond in de energiewereld terecht kwam, heb ik een aantal jaren gewerkt en gewoond in Zwitserland, Australië en Ierland.”

Wat doe je tijdens je werkdag?

“Ik heb wekelijks meerdere klantafspraken in zeer uiteenlopende sectoren bij zowel bestaande als nieuwe klanten. Tijdens deze afspraken kijken we naar de marktontwikkelingen, vooruitzichten, inkoopstrategie, besparingsmogelijkheden, te behalen optimalisaties in energie afnames, ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid en groene energie.

Het leuke van mijn werk is dat ik altijd iets kan betekenen voor de klanten. De energiemarkt en grootzakelijke inkoop van energie kunnen zeer complex zijn, klanten zijn hier vaak te weinig mee bezig om hebben er simpelweg geen tijd voor. Ondanks dat er vaak enorme bedragen mee gemoeid zijn. Daarnaast ervaren ze de energiemarkt vaak als complex en ondoorzichtig. Ik ben er voor de klant om ze hierin te ontzorgen en wegwijs te maken in alle mogelijkheden.

Onze klanten kunnen metaalbedrijven zijn, spuiterijen, grote recreatieparken, restaurants, timmerfabrieken, grote kwekerijen maar bijvoorbeeld ook kloosters. Onze klantenkring is zeer divers.”

Buiten mijn werkdag

“In mijn vrije tijd sport ik regelmatig: voornamelijk wielrennen, tennis en hardlopen, voetballen lukt helaas niet meer. Verder ben ik wel een trouwe PSV seizoenkaarthouder. Daarnaast besteed ik graag tijd met de kinderen, leg ik met plezier een kaartje met vrienden en hou ik van lekker eten, een speciaal biertje, film kijken, wandelen en (verre) reizen maken.”

Expertises

  • Energie & Transitie: Energie inkoop, monitoring, factuurcontrole energie en duurzaamheid.