Guido Schrijver

Senior adviseur

“Commercie heeft mij altijd getrokken en de energiewereld is echt mijn passie. De energiemarkt verandert continu. Dat maakt het spannend, nooit saai. Sinds 2015 werk ik bij BMD Advies en zit ik naast de klant aan tafel. Het is een uitdaging om de ontwikkelingen te koppelen aan de bedrijfssituatie van de klant, zodat die de kansen optimaal kan benutten. Klanten mogen van mij verwachten dat ik hen alle zorg uit handen neem. Ik regel alles van A tot Z, of het nu om elektriciteit, gas of om specifieke vormen van duurzame energie gaat.”

Wat doe je tijdens je werkdag

“Bij de inkoop van duurzame energie komt nog veel meer kijken dan bij inkoop van ‘gewone’ energie. Groene energie is helaas niet altijd wat het lijkt, er zijn veel verschillende gradaties. Het is een complexe materie, waar ik me de afgelopen jaren flink in heb verdiept. Wanneer een bedrijf bewust voor ‘groen’ gaat, is het voor hen lastig om een goede keuze te maken. Ik kan de klant dan verschillende mogelijkheden voorleggen, zodat deze kan kiezen voor een variant die daadwerkelijk bij de duurzaamheidsdoelstellingen past.”

Buiten je werkdag

“Buiten werktijd breng ik graag tijd door met mijn gezin. Ik hou van gezelligheid, eten met vrienden, af en toe een festival, een drankje in de lokale kroeg of met collega’s. Ik tennis in competitieverband en heb al jaren een seizoenkaart bij PSV. Motorrijden doe ik ook graag. Ik heb met vrienden al mooie rondritten gemaakt door Noorwegen, Schotland en de Alpen.”