Han Vluttert

Adviseur Arbo en Veiligheid

“Als adviseur arbo en veiligheid maak ik een inschatting van de situatie, signaleer de aandachtspunten en bepaal een praktische en concrete aanpak. Een flinke dosis Jip & Janneke taal schuw ik daarbij niet. Juist deze duidelijkheid voorkomt gevaarlijke situaties. Ik vind het belangrijk dat alle betrokkenen begrijpen waar het over gaat en waarom sommige beslissingen zijn genomen.”

Wat maakt mijn werk zo leuk?

“Ik ben een man van de praktijk en weet wat er speelt in de niet-transparante wereld van arbo, want die is niet altijd even duidelijk. Als adviseur beroep ik mij op het gezonde verstand van mijn klanten bij het uitvoeren van bijvoorbeeld een risico-, inventarisatie en evaluatie. Naast de wettelijke verplichting en de eisen van de verzekeraar, blijkt ‘logisch nadenken’ de belangrijkste raadgever. Unieke invalshoeken en praktische oplossingen op maat, zoals bijvoorbeeld in Sufficio, zijn de kenmerken van mij en BMD Advies.”

Waar maak ik veel km’s in?

“Buiten kantooruren geniet ik van het toeren met onze cabrio of wandelen met onze honden. Een leuke route bepalen, anticiperen op de veranderende omstandigheden onderweg en volop genieten van het moment. Dat maakt het zo geweldig. En dat verveelt nooit. Mooie parallellen die ik ook in mijn werk terugzie. Zo leg ik niet alleen veel km’s af in de natuur per cabrio of met de honden, maar ook in het zoeken naar de beste oplossingen voor mijn klanten.”

Expertises:

  • Arbo en veiligheid: uitvoering van de RI&E, machineveiligheid, geluidsonderzoek, opstellen bedrijfsnoodplannen, gedrags- en cultuurveranderingen, opleiden en coachen van preventiemedewerkers, medewerkers tevredenheidsonderzoeken, lid van diverse Arbo, veiligheid en preventie werkgroepen.
  • Digitale tools: Sufficio