Hans Schut

Senior adviseur

“Sinds 2006 ben ik werkzaam bij BMD Advies in Tilburg. Samen met mijn collega’s leggen we voor de klant de wirwar van wetten en regels uit.  BMD Advies past de regels zo toe dat de klanten binnen de marge van de wet- en regelgeving kunnen opereren. Ik neem de klant met alle plezier een deel van de (administratieve) werkzaamheden uit handen en zorg voor de milieurapportages naar de overheid. Hierdoor kan een bedrijf zich richten op haar primaire taken.”

Wat doe je tijdens je werkdag

“Vooral bij complexe milieuvergunningen komt mijn jarenlange ervaring goed van pas: ik ben in staat om het bedrijf als geheel in het oog te houden. Bij BMD Advies heb ik me verder gespecialiseerd in gevaarlijke stoffen, externe veiligheid en risicoberekeningen. Het maken van QRA’s behoort tot mijn takenpakket. Daarnaast is het begeleiden en ondersteunen van Seveso-bedrijven een regelmatig terugkerende activiteit. Het opstellen/actualiseren van het VR, installatie scenario’s en een VBS zijn hiervoor belangrijke onderdelen. De uitdaging in mijn werk is, samen met de ondernemer, de randvoorwaarden op scherp te stellen, zodat er veilig gewerkt kan worden voor het personeel en de omgeving.”

Buiten je werkdag

“Waterpolo is mijn sport. Ik ben actief als trainer, coach en scheidsrechter. Al fietsend in de natuur geniet ik van alles wat groeit en bloeit. Thuis ben ik vaak te vinden in onze grote tuin. Dat vergt veel werk, maar ook voldoening.”