Henri Oligschläger

Senior adviseur

“In 1999 kwam ik als milieuadviseur in dienst van BMD Advies. Binnen die functie kreeg ik de kans om me verder te ontwikkelen op milieugebied en meer in contact te komen met het brede werkveld. Ik ben gespecialiseerd in het uitvoeren van energiebesparingsonderzoeken, EED, Energie-audits en het geven van advies over duurzame energie. Op het gebied van energie kan ik een steentje bijdragen aan het zuinig omgaan met de beschikbare energiedragers, wat niet alleen het klimaat, maar ook de portemonnee van de ondernemer ten goede komt. Zoals bekend zijn er nu en in de komende jaren grote uitdagingen om samen met klanten te zoeken naar oplossingen rondom de energietransitie.”

Wat doe je tijdens je werkdag

“Mijn dagelijkse werk bestaat uit het verzamelen en analyseren van technische gegevens en energieverbruiksgegevens. Ik voer bedrijfsrondgangen uit, stel energiebalansen op, inventariseer en selecteer de energiebesparingsmogelijkheden en maak besparingsberekeningen. Op deze manier stel ik het energiebesparingspotentieel van een klant vast, wat altijd weer een mooie uitdaging voor me is. Mijn bijzondere aandacht gaat daarbij uit naar de toepasbaarheid van duurzame energietechnieken en de mogelijkheden om restwarmte te benutten. Bij mijn projecten is het voorkomen van energieverspilling ook een vast item.”

Buiten je werkdag

“Na afloop van mijn werkdag en in mijn vrije tijd wandel ik graag, tijdens buitenlandse vakanties bij voorkeur in de bergen. Ook luister ik graag naar muziek, het liefst naar Progrock-/metal, een combinatie tussen stevig en melodieus werk, maar ik sta ook open om me te laten verrassen door voor mij onbekend ander werk. Tenslotte ben ik altijd geïnteresseerd in wat er in de wereld gebeurt op o.a. politiek, sociaal en cultureel gebied.”

Expertises

  • Energie & Transitie: Energiebesparing, EED energie-audits, duurzame energietechnieken, transitie, Informatieplicht, subsidies & investeringsaftrek