Jaike Janssen-Bosman

Adviseur Managementsystemen en Milieu

“Vanuit mijn expertise managementsystemen schakel ik gemakkelijk tussen verschillende onderwerpen voor elk type organisatie. Een multinational is vaak anders georganiseerd dan een familiebedrijf. Bij BMD Advies krijg ik alle ruimte om elke organisatie meer te bieden dan alleen mijn kennis en kunde. De juiste aanpak en vorm van samenwerken is namelijk bij elke praktijksituatie weer anders.”

Wat mijn werk zo leuk maakt 

“Ik zorg ervoor dat ik precies weet wat er speelt, zodat een oplossing voor een managementsysteem werkt vóór de klant en de klant niet voor het systeem. Dat maakt mijn werk zo leuk. Ik help mijn klanten om hun systemen naar een hoger niveau te brengen. Het geeft mij een enorme kick om nog net wat verder te denken dan de vraag. Ik zet dan de lijnen uit en zoek naar praktische en liefst zelfs eenvoudige, maar passende oplossingen. Want juist deze ontbrekende ‘noten’ maken een klantrelatie compleet.”

Men zegt wel eens, ‘je bent wat je speelt’

“Dit geldt buiten mijn werkdag, maar ook voor mijzelf en mijn instrument. Al jaren zijn mijn dwarsfluit en ik min of meer onafscheidelijk. Wat ik zo mooi vind aan dit unieke instrument is dat er zoveel tegelijk gebeurt. Je moet weten wat er speelt om een fatsoenlijk geluid te produceren. Dat is wat ik ook terugvind bij BMD Advies in mijn adviesrol. Wij gaan niet voor de snelle winst, maar investeren in onze klanten met aandacht. Kijken naar details naast de grote lijnen. Het vertrouwen dat zij in ons hebben en de vrijheid die zij ons geven, zorgen ervoor dat wij hun verwachtingen steeds weer overtreffen.”

Expertises: 

  • Management en systemen: ISO 9001, ISO 14001, interne audits, compliance-audits, systeemaudits, managementreview. 
  • Milieu en omgeving: ISO 14001, compliance milieuwetgeving 
  • Arbo: ADR-veiligheidsadviseur 
  • Digitale tools: Sufficio