Jan Willem Boer

Adviseur QHSE

“Mijn naam is Jan Willem en sinds kort werkzaam bij BMD Advies. Hiervoor heb ik enkele jaren gewerkt als HSE-coördinator bij een groot productiebedrijf in de metaalindustrie. Na een aantal jaar was het tijd voor wat nieuws en kwam BMD Advies op mijn pad.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Tot op heden vind ik het mooiste om bij verschillende klanten op bezoek te gaan. Omdat we veel in de maakindustrie actief zijn, kom je veel verschillende producten en processen tegen. Die diversiteit maakt het voor mij extra leuk. Het gevoel dat je organisaties echt verder kunt helpen geeft een voldaan gevoel.  Of het nou gaat om het voldoen aan wet- en regelgeving, of door raad en daad bij uitdagende kwesties. Je kunt als buitenstaander het verschil maken door kritisch te kijken naar de processen en de organisatie, maar altijd vanuit het denken in oplossingen voor de klant.”

Buiten mijn werk

“Samen met mijn vriendin woon ik sinds een jaar in Harderwijk. Daar hebben we recent een huis gekocht, waar we de komende periode een hoop tijd en aandacht in gaan stoppen. Een mooi project waarbij we zelf het eindresultaat gaan bepalen. Daarnaast sport ik graag. In teamverband korfbal ik op een redelijk niveau en daarnaast ga ik wekelijks naar de sportschool. Tot slot ben ik regelmatig op een terras of festival te vinden met vrienden.

Een andere vorm van ontspanning vind ik in het sportvissen. Ik ben regelmatig langs de waterkant te vinden om actief op zoek te gaan naar de grote roofvissen die in het Nederlandse zoete water rondzwemmen. Dit behelst veel meer facetten en is een stuk actiever dan het stereotype ‘in een stoel zitten en kijken naar een dobber’. Tijdens het vissen kan ik tegelijkertijd mijn hoofd even leeg te maken en geniet ik van het buiten zijn.”

Expertises

  • Arbo & veiligheid: o.a. Risico-inventarisatie en evaluatie en Arbo compliance.