Johan Venema

Adviseur Milieu

“Als senior-adviseur ondersteun ik onze klanten bij het beheersen van risico’s op het gebied van milieu en veiligheid en licht daar waar nodig toe  wat de regels van de overheid betekenen.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“’De BMD’, zoals BMD Advies vaak nog in het gangpad wordt genoemd, zoekt oplossingen voor de issues van deze tijd op het gebied van milieu en arbeidsveiligheid.  Elk bedrijf is anders, zowel gelet op het proces als de mensen die daarin functioneren. Beide aspecten heb ik altijd interessant gevonden. Bedrijven en bedrijfsmatige organisaties staan voor grote uitdagingen. Energietransitie, reduceren van stikstofemissie en het realiseren van meer duurzame producten. Ook werknemers die individualistischer zijn ingesteld en steeds geboeid moeten blijven door hun dagelijkse werkzaamheden. Ik lever daar graag een bijdrage aan als milieukundige en bedrijfskundige.

Sinds september 1997 ben ik, met een korte onderbreking, werkzaam bij BMD Advies en heb ik veel vragen van klanten behandeld.”

Buiten mijn werkdag

“Lees ik graag een boek en doe ik beperkt aan sport. Ik wandel graag met de hond (kruising Golden Retriever / labrador).  Onze kinderen zijn jong-volwassen en hebben hun eigen stekje. Daar moeten we nog al eens in bijspringen bij een verhuizing o.i.d. Daarnaast ben ik sinds kort ook weer in onze kerk actief.”