Marcel Lokotte

Allround adviseur Arbo/Milieu

“In mijn werk als allround adviseur milieu en arbo neem ik veel werkervaring mee uit de praktijk. Vanuit onze eigen adviesprojecten tot aan mijn ervaringen in de maakindustrie. Ik ontplooi hierdoor mijn eigen kwaliteiten op basis van twee pijlers: betrouwbaarheid en deugdelijkheid.”

Van buiten rustig, van binnen vol energie 

“Mijn intrinsieke motivatie is interactie met mensen. Dit uit zich in mijn laagdrempelige en onbevooroordeelde manier van werken. Het ijs breekt al snel door mijn humor, er ontstaat direct een bepaalde dynamiek. Ik kijk zoveel mogelijk de kunst af bij mijn BMD Advies collega’s. Verdiepen, bekijken, doorvragen, afwegen en het juiste (mee)beslissen. Met die instelling draag ik bij om bedrijven naar een haven van veilig werken te loodsen.”

Veerkracht en positivisme daar word ik blij van 

“Al van jongs af aan maak ik veel wielren-kilometers en rijd wekelijks grote afstanden in de natuur. Ik woon buitenaf in Twente met natuur, dieren, huis en schuren om mij heen. Ik heb geleerd om kwetsbare dingen aandacht te geven, dat geldt zowel voor mens als dier. In die visie zit voor mij veel veerkracht en positivisme, dat laat ik letterlijk en figuurlijk groeien. Na mijn opleiding Veiligheidskunde heb ik een plek gevonden in het QHSE-vak, waarin mijn enthousiasme voor ‘goeddoen’ floreert. Je hebt tenslotte maar één lichaam en risicovolle werkomstandigheden in het bedrijfsleven wil ik graag verbeteren. ”

Expertises

  • Milieu en omgeving: PGS15 en NRB2012 (bodemrisico-analyse)
  • Arbo en veiligheid: RI&E, veiligheidskundig toezicht, stoffenregisters