Peter Frank van Benthem

Directeur

“Als directeur geef ik richting aan onze adviesorganisatie en blijf als projectleider en strategisch adviseur inhoudelijk betrokken bij de projecten. Ik vind dat belangrijk om goed inzicht te blijven houden in het werkveld.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Sinds mei 2011  ben ik werkzaam bij BMD Advies en heb ik veel vragen van klanten behandeld.. Mijn achtergrond is milieukunde en management. In principe ben ik vakinhoudelijk een generalist waarbij de focus ligt in de praktijk vaak op vernieuwing in omgevingsrecht en in veilig werken. Momenteel richt ik mij op de komende omgevingswet, duurzame inzetbaarheid en energietransitie. Verder help ik bedrijven bij het identificeren van geldende regelgeving en de toepassing ervan in de bedrijfsvoering.

Wanneer een klant naar eigen idee is vastgelopen, maar dan inziet dat er meer mogelijk is dan vooraf gedacht en weer positief verder gaat. Dat is de menselijke kant die mij enthousiast maakt. Als je je weg moet zoeken in milieuregels, Arbo eisen, veiligheid enzovoort, dan zie ik ondernemers daar mee worstelen of zelfs in vastlopen. In de meeste gevallen is er echt een oplossing of een uitweg te ontdekken. Geef daarom niet op, maar geef het over en laat je helpen. Daarnaast vind ik het erg boeiend en intrigerend om te zien wat er allemaal aan ideeën ontstaat en technieken wordt ontwikkeld om duurzame vooruitgang te boeken. Dat meenemen in het advieswerk beschouw ik als uitdaging en zorgt ervoor dat je in ons vakgebied altijd in beweging blijft. Dat laatste is voor mij persoonlijk erg belangrijk; reizen vind ik meestal leuker dan arriveren.”

Buiten mijn werkdag

“In 2021 hebben wij een huis gekocht waar nog wat werk aan moet gebeuren. Daar besteed ik het grootste deel van mijn vrije tijd aan. Ik ga daarnaast meerdere keren per week sporten of wandelen en eindig de dag vaak met het lezen van een boek. Verder mag ik graag motorrijden, waarbij geregeld een van mijn kinderen achterop meerijdt, of samen met mijn vrouw een korte reis maken.  Voor onze verhuizing was ik vrijwel doorlopend in onze kerkgemeente actief. Dat staat nu op een lager pitje, maar hoop ik in de toekomst wel weer op te pakken ”