Pieter Ruijter

Medior adviseur

“Sinds november 2011 werk ik met veel plezier bij BMD Advies. Bedrijven kunnen bij mij terecht met vragen over de meest uiteenlopende milieuthema’s en onderwerpen, maar ik ben gespecialiseerd op het gebied van (externe) veiligheid. Naast de afwisseling in opdrachten en werkzaamheden, maakt het klantcontact mijn werk erg afwisselend en leuk. Daarnaast heerst er een prettige werksfeer en past de bedrijfscultuur bij mij.”

Wat doe je tijdens je werkdag

“Met een brede achtergrond door mijn werkervaring en opleidingen in het werkveld milieu ben ik als adviseur makkelijk inzetbaar. Ik heb een ruime ervaring rondom vergunningsaanvragen en externe veiligheid en gevaarlijke stoffen, en met persoonlijke eigenschappen als nauwgezet werken en teamspeler begeleid en adviseer ik onze klanten graag over uiteenlopende onderwerpen.

Voor ik bij BMD Advies aan de slag ging, werkte ik bij adviesbureaus waar ik vooral luchtkwaliteit- en geurberekeningen uitvoerde voor vergunningaanvragen en ruimtelijke ontwikkelingsplannen. Ook deed ik veel ervaring op bij de uitvoering van akoestische onderzoeken voor weg- en railverkeerslawaai en risicoberekeningen met betrekking tot vervoer van gevaarlijke stoffen over weg/rail.”

Buiten je werkdag

“Buiten de BMD ben ik vaak te vinden in mijn stacaravan waar ik de weekenden met mijn gezin doorbreng.

In mijn vrije tijd mag ik onder andere graag een beetje in de tuin rommelen, tv kijken, binge watchen, spellen spelen met mijn kinderen (vooral Catan), muziek luisteren en een beetje surfen op het internet. Ook maak ik graag sudoku’s en houd ik van sporten. Het liefst mountainbiken in de bossen en dat meerdere keren in de week.”