Ralph Wentel

Adviseur QHSE

Wat leuk dat je mijn pagina bezoekt! Mijn naam is Ralph Wentel en zoals je ziet ben ik werkzaam bij BMD Advies. Als allround QHSE-adviseur help ik je graag met theoretische, technische en praktische vraagstukken op het gebied van vooral Arbo, maar ook milieu, energie en managementsystemen. Daarnaast zorg ik ook voor de inrichting en ondersteuning van de digitale tools die wij aanbieden. Dit alles mag ik sinds begin 2021 doen, nog altijd met plezier! 

Wat doe ik? 

Mijn werk is heel veelzijdig: als allround adviseur ben ik bezig met de hierboven beschreven werkvelden, die op hun beurt weer allerlei deelgebieden bevatten. Een hele hoop dus, maar ik houd van leren en uitdagingen. Naast de ‘inhoudelijke’ werkzaamheden werk ik ook veel met de digitale tools die BMD Advies gebruikt en aanbiedt, hier kan ik je dan ook alles over vertellen.

Nadat ik mijn master in gezondheidspromotie had afgerond zocht ik naar een praktische toepassing van mijn vaardigheden, weliswaar met een wetenschappelijke achtergrond. Tijdens mijn zoektocht kwam ik in contact met BMD Advies, wat niet alleen voldeed aan bovenstaande wensen, maar óók nog eens een ongelofelijk leuke en oprechte club mensen bleek te zijn. Uiteindelijk ook belangrijk hoor! 

Buiten mijn werkdag 

“Is er een leven buiten werk? Ja hoor, in mijn ‘andere leven’ houd ik mij vooral bezig met sporten (veldhockey en fitness), voedingsontwikkelingen (veganistisch), boeken lezen (informatief/spiritueel), en het opzoeken van mijn vrienden die door het hele land verspreid zitten (dat heb je ervan als je ergens gaat studeren). Verder woon ik in Almere en ben ik daarom vaak op kantoor in Weesp te vinden.

Expertises

  • Arbo & veiligheid: o.a. uitvoeren van RI&E, compliance Arbowetgeving, toolboxen, HSE-ondersteuning
  • Milieu & omgeving:  basis in o.a. gevaarlijke stoffen, compliance milieuwetgeving en Informatieplicht energiebesparing
  • Management & systemen:  basis in ISO 9001, 14001 en 45001.
  • Digitale tools: ArboManagementSysteem (AMS), CHEPP, Sufficio en SharePoint