Ramon van Leeuwen

Medior adviseur

“Sinds september 2019 werk ik met veel plezier bij BMD Advies waar ik mij voornamelijk bezighoud met Arbo- en Veiligheidsvraagstukken. Bij werken in gevaarlijke situaties is het van levensbelang dat de veiligheid van de medewerkers gewaarborgd kan worden. Denk hierbij aan werken met gevaarlijke stoffen, op hoogte of in een besloten ruimte. Wat het vak zo leuk maakt, is de samenhang tussen techniek, gedrag en organisatie. Het draaien aan één van deze knoppen kan een groot verschil maken.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Het leuke aan het werk als adviseur Arbo- en veiligheid zijn de afwisselende werkzaamheden en de verscheidenheid aan bedrijven. Ik adviseer bijvoorbeeld bedrijven die werken in de metaalbranche tot aan de chemie en voedselbranche. Hierdoor is het werk als adviseur bij BMD Advies geen dag hetzelfde.

De ene dag sta je een machine risicoanalyse uit te voeren en de volgende dag ben je een plan aan het opstellen om blootstelling aan gevaarlijke stoffen te voorkomen. Als Arbo- en veiligheidsadviseur adviseer en begeleid ik werkgevers o.a. bij het nakomen van de verplichtingen in de Arbowet. Ook voer ik de risico-inventarisatie en evaluatie uit en de verdiepende risico-inventarisaties, denk hier o.a. aan gevaarlijke stoffen, fysieke belasting, arbeidsmiddelen, geluid en explosie veiligheid.

Ik kijk er dagelijks naar uit om deze verscheidenheid aan bedrijven te adviseren en te helpen met allerlei vraagstukken omtrent Arbo & Veiligheid.”

Buiten mijn werkdag

“Sport(en) is mijn passie. Mijn hele leven ben ik al bezig met sportieve activiteiten van teamsport tot individuele sport en volg ik veel sporten op de TV. De sporten die ik op dit moment zelf beoefen, is fitness, voetbal en mountainbiken. In de winter zoek ik de sneeuw op en vertrek ik graag voor een weekje naar de Alpen om te snowboarden. Verder vind ik het erg gezellig om samen met wat vrienden een hapje en een drankje te nuttigen.”