Richard van Dijk

Adviseur Milieu en Omgeving

“Stilzitten, daar betrap je mij niet snel op! De dag heeft maar 24 uur en die benut ik graag goed. Met een to-do lijst onder mijn arm, pak ik de berg activiteiten op en vind het heerlijk om een dikke streep door de uitgevoerde taak te zetten.”

Waar word ik enthousiast van? 

“Tastbare successen geven mij enorm veel positieve energie. Ik werk als adviseur milieu en omgeving accuraat, ontrafel complexe materie en zorg voor een duidelijke afstemming. Althans, dat zeggen mijn collega’s. Regelmatig schuif ik even bij ze aan voor overkoepelende projecten. Juist dit meedenken in een breed QHSE-spectrum en de korte lijnen scheelt ons en onze klanten veel tijd. Zo blijft er meer tijd over voor datgene wat er daadwerkelijk toe doet; samen op zoek naar de juiste oplossing!”

Waar haal ik mijn uitdaging uit? 

“Doordat ik kritisch naar de materie blijf kijken, ben ik in staat om kleine veranderingen door te voeren die vaak grote gevolgen hebben voor bijvoorbeeld vergunningaanvragen. Mijn klanten ken ik dan ook door en door, waardoor ik weet wat er speelt en snel tot actie kan overgaan. Ik ga gedetailleerd te werk, waarbij ik overzicht houd, prioriteiten stel en verbanden zie. Want met een overkill aan informatie en verschillende bevoegd gezag- en bedrijfsinvalshoeken is het belangrijk dat dit leidt tot concrete acties en een gedegen plan van aanpak.”

Expertise

  • Milieu en omgeving: projectleider en adviseur voor milieuwet- en regelgeving, ruimtelijke ordening, omgevingsvergunning, melding milieubelastende activiteiten (Omgevingsloket), externe veiligheid, gevaarlijke stoffen, afval-grondstof 
  • Digitale tools:  Sufficio