Rick Visser

Adviseur Milieu

“Als adviseur heb ik een breed scala van opdrachten waar ik aan werk.  Daarbij ligt de basis in de milieutak. Mijn werkzaamheden variëren van het maken van modelberekeningen tot het ondersteunen van bedrijven bij het opzetten van managementsystemen. In de tijd die ik werk als adviseur ben ik al met veel aspecten van het vakgebied in aanraking geweest. Soms verbaast het me hoe breed ons vakgebied is, dat maakt het ook meteen leuk en uitdagend.”

Wat maakt je werk zo leuk?

“Sinds september 2016 ben ik werkzaam bij BMD Advies. Ik heb veel interesse heb voor techniek en procestechnologie en inmiddels heb ik naast water ook andere specialismen in mijn portefeuille; luchtkwaliteit en energie.

Bij BMD kan ik mijn expertise steeds op een nieuwe manieren koppelen aan de behoefte en de vraag van klanten. Elk project is anders. Dit zorgt ervoor dat er elke keer een nieuwe uitdaging is. Het interpreteren van data (o.a. uit modellen) en het vertalen naar een logisch verhaal dat duidelijk is voor de klant, is waar ik mijn voldoening uit haal.”

Buiten mijn werkdag

“In mijn vrije tijd ben fanatiek sporter; elke week ben ik meermaals in de sportschool te vinden, maar het liefst ben ik buiten aan het fietsen op mijn racefiets of mountainbike. Als ik thuis ben dan speel ik veel gitaar. Ik vind het heerlijk om dan mee te spelen met classic rock, country of blues muziek.”