Steven Kramer

Senior adviseur en partner

“Ik ben alweer sinds 1996 in dienst bij BMD Advies. Een zeer goed teken, want alleen bij zo’n leuke, betrokken en enthousiaste organisatie is zo’n lang dienstverband voor mij mogelijk. Begonnen als adviseur en sinds 2012 daarnaast ook partner. Het is fantastisch als je gedurende het traject ziet dat de medewerkers van het bedrijf steeds meer betrokken raken en er plezier in krijgen om continu naar verbeterpunten te zoeken.”

Wat doe je tijdens je werkdag

“Het werk als adviseur is mijn grootste passie: bedrijven naar een hoger niveau tillen op het gebied van maatschappelijk ondernemen en milieuzorg. Het geeft mij veel energie door dit in nauwe samenwerking te doen met het bedrijf zelf. Als jurist op het gebied van bestuursrecht ondersteun ik bedrijven op het gebied van wet- en regelgeving in het algemeen en omgevingsvergunningen in het bijzonder. Zowel bij aanvragen als handhavingskwesties. Daarnaast liggen mijn competenties met name op het gebied van managementsystemen en, gezien mijn oorspronkelijke achtergrond als chemisch technoloog, op het gebied van externe veiligheid. Ik ben een groot voorstander van ‘training on the job’ tijdens de adviseringstrajecten bij mijn klanten. Dit stelt hen steeds meer in staat om zelf zaken op te pakken. Als bedrijven mij even niet meer nodig hebben, dan heb ik mijn werk goed gedaan!”

Buiten je werkdag

“Reizen en muziek luisteren zijn mijn grootste passies. Het ontdekken van nieuwe landen en nieuwe muziek maakt mij blij. Helemaal mooi als dat in combinatie met elkaar gebeurt. Ik blijf fit door regelmatig fitnessen en hardlopen. En natuurlijk op zijn tijd ontspannen, op een terrasje met een speciaal biertje erbij.”