Thony Liek

Senior adviseur

“Mijn vrouw en ik wonen in Bruinisse op Schouwen en Duiveland. Ik heb in Zeeland, Zuid-Holland en Brabant bij diverse (BRZO) bedrijven gewerkt. In uiteenlopende leidinggevende- en managementfuncties. Sinds 1 februari 2023 ben ik in dienst bij BMD als senior adviseur binnen het label Milieu en Omgeving.”

Wat doe je tijdens je werkdag?

“Vanuit dit label ondersteun en adviseer ik bedrijven op het gebied van allerhande QHSE zaken en managementsystemen met als specialisatie zaken die Seveso (voorheen Brzo)/omgevingsveiligheid betreft. Ook kan BMD Advies een beroep op mij doen als het gaat over ondersteuning op het gebied organisatorische en bedrijfskundige aspecten. Het coachen, begeleiden en continu ontwikkelen van collega’s en werknemers bij opdrachtgevers geeft mij veel voldoening en maakt het werk extra leuk. Mijn motto is verantwoord en duurzaam ondernemen met oog voor mens, milieu en maatschappij.”

Waarom werk je bij BMD?

“Binnen BMD Advies kan ik mijn jarenlange ervaring en opleidingen in onder andere bedrijfskunde, veiligheidskunde en HR-management inzetten bij de meest uiteenlopende en complexe vraagstukken zodat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan het begrip ‘Full service QHSE partner’. Mijn interesse ligt vooral bij processen die niet of niet optimaal functioneren of vanuit het niets dienen te worden opgezet en geïmplementeerd. Dan is er sprake van één of meerdere uitdagingen. Dit vraagt om passende pragmatische oplossingen die voldoen aan complexe wet- en regelgeving. Het samenbrengen van mensen en afdelingen zorgt voor verbinding en het creëren van draagvlak. Kortom diverse werkzaamheden die passen binnen ‘Full service QHSE’ en mijn expertises.”

Expertises

  • Milieu & Omgeving: Seveso-richtlijn, Omgevingsveiligheid en Bedrijfskundige aspecten Bedrijfscultuur.