Cursussen en trainingen

Cursus Ergocoaching

Cursus Ergocoaching

Verrichten je medewerkers fysiek werk? Of zitten ze juist langdurig stil achter een beeldscherm? Dan is de kans groot dat er op termijn klachten ontstaan. Pijnlijke schouders, stijve nek of slijtage van knieën. Door het oplopen van de gemiddelde leeftijd wordt de kans op klachten en slijtage ook steeds groter. Preventie is dus erg belangrijk.

Onze werkwijze

Je leert werkplekken en werkgedrag op een eenvoudige en praktische manier te analyseren. En vervolgens hoe je collega’s en de organisatie adviseert over verbeteringen. Hiermee bevordert de productiviteit binnen jouw organisatie en vermindert de kans op verzuim.

Het programma

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

 • Wet- en regelgeving met betrekking tot ergonomie
 • Menselijk lichaam en omgeving
 • Technieken
 • Ergonomisch instellen of aanpassen van werkplekken
 • Signaleren en analyseren van knelpunten op het gebied van fysieke belasting
 • Voorlichting en advies geven
 • Casussen en (praktijk) voorbeelden

Voor wie?

De cursus is geschikt voor medewerkers die de functie van preventiemedewerker vervullen, voor de beginnende arbocoördinator en voor medewerkers en leidinggevenden met Arbo en Veiligheid als aandachtsgebied. Voor het volgen van deze cursus is geen specifieke vooropleiding nodig, enige jaren werkervaring is gewenst.

Investering

De kosten voor deelname aan deze training Ergocoaching bedragen € 550,- per persoon excl. BTW.

Deze investering is voor een compleet verzorgde trainingsdag inclusief catering en trainingsmateriaal. Neem je voor deze training een of meer collega’s mee, dan krijgt ieder aanvullend teamlid van jouw organisatie € 100, korting. 

Incompany

Door werknemers op te leiden tot Ergocoach investeer je in blijvende aandacht voor fysieke belasting en een gezonde werkplek. Onze specialisten verzorgen ook incompany cursussen en trainingen op maat. Zo leid je meerdere collega’s tegelijk op, leren zij praktijkgericht en wordt de inhoud toegespitsts op de situatie van jouw bedrijf.

Voor een incompany training of cursus op maat stemmen we vooraf de doelen en verwachtingen met je af.

Maatwerk incompanytraining
BMD Academy

Brochure Ergocoaching

Alles nog even nalezen? Download de brochure.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure in je mailbox. Vragen? Neem contact op met ons team.Startdata
 • 15 oktober 2024
  Leek


Startdata
 • 15 oktober 2024
  Leek