Blogs

Wat houdt duurzaamheid nou precies in?

Circulaire bedrijfsvoering

Duurzaamheid!? Eén van de meest actuele punten van nu. Tegelijkertijd ook een container begrip. Als beginnend adviseur duurzaamheid, milieu & energie is het mijn taak de diverse aspecten van duurzaamheid te concretiseren. Op deze manier ga ik bedrijven te helpen bij hun ambities op gebied van onder andere de CO2 prestatieladder en afvalscheiding.

Een andere kijk

Mijn naam is Sem Karsten en in vergelijking met mijn collega`s heb ik (nog) geen achtergrond in veiligheid of milieu. Bij het afronden van mijn master in small business & entrepreneurship (2022) heb ik mijn thesis geschreven over voedselverspilling binnen franchise supermarkten. En mede dankzij dit afstudeeronderzoek en mijn periodes als backpacker weet ik nu dat ik mij wil inzetten voor een beter klimaat. Met mijn bedrijfskundige achtergrond heb ik een functionele ofwel bedrijfskundige blik op alle facetten van duurzaamheid. Ik hecht dus waarde aan het helpen van bedrijven met advies zodat zij kunnen groeien door duurzaamheid in te zetten in alle bedrijfsprocessen.

Meteen een bijdrage leveren

In mijn eerste weken ging ik meteen met collega’s op pad. Ik had niet verwacht dat ik al zo snel bij bedrijven over de vloer zou komen. Naast het leren over het vakgebied van adviseur is het een goede manier om ook mijn collega’s te leren kennen. Ondanks dat deze klantbezoeken niet voortkwamen uit vragen met betrekking tot duurzaamheid, heeft elk bedrijf wel raakvlakken met mijn vakgebied. Het was interessant voor deze bedrijven dat ik op mijn vakgebied aansloot en ook direct advies op dit gebied kon geven. Als beginnende adviseur lever je meteen een bijdrage.

Duurzaamheid bij BMD Advies

Alhoewel mijn studie niet direct naadloos aansluit op de expertises van BMD Advies, was mijn keuze voor BMD Advies snel gemaakt. Naast dat de kernwaarden (ondernemerschap, passie, vriendschap & vakmanschap) goed bij mij passen, was ik direct enthousiast over de richting die wij willen inslaan op gebied van duurzaamheid. Het vakgebied duurzaamheid is volop in ontwikkeling en er is op dit aspect veel ruimte voor groei. De vrijheid en kansen om bij te dragen aan dit groeipad en de mogelijkheid om mijn interesse in de verschillende facetten van duurzaamheid te ontwikkelen, waren voor mij doorslaggevend. Hiernaast is de afwisseling van werkzaamheden voor verschillende bedrijven in verschillende branches een groot pluspunt. Het bezoeken van diverse locaties en het werken op verschillende kantoren dragen bij aan het feit dat geen dag hetzelfde is!

Ik kijk er naar uit om mijzelf sterk te maken voor een “groener” bedrijfsleven en bij te dragen aan de duurzaamheidsambities van diverse bedrijven.

Gezamenlijke visie
Werken bij BMD

Wil jij mijn collega worden?

We zoeken verschillende specialisten om ons team te versterken. Bekijk de vacatures op onze werkenbijbmd-site.
Ga naar werkenbijbmd.nl
Lees verder

Ook interessant